MENÜ

Almanya'da boks dünyası bu olayı konuşuyor

Küba'dan kaçırdığı boksörlerle adını duyuran 43 yaşındaki boks menajeri Ahmet Öner'i kiralık katille öldürüleceği iddiasını ciddiye alan savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmaya konu olan iddiaya göre, eski Dünya Şampiyonu boksör Felix Sturm ile menajeri Lübnan'lı kiralık katile Öner'i öldürmesi karşılığında 20 bin Euro ödedi.

Almanya'da boks dünyası bu olayı konuşuyor

ALMANYA boks dünyası, Ahmet Öner'in kiralık katil tarafından öldürmek istendiği iddiasıyla çalkalanıyor.

Almanya'da büyük yankı uyandıran iddiayı araştırmak için bir süreden beri başsavcılığın soruşturma yürüttüğü de anlaşıldı.

Alman boks dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan 43 yaşındaki Öner'i öldürmek için kiralık katil tutmakla suçlanan isimler ise eski Dünya orta siklet şampiyonu boksör Felix Sturm ile onun menajeri Roland Bebak. İkilinin, Lübnan'lı bir kişiye, Öner'i ortadan kaldırmasına karşılık 20 bin Euro verdiği iddia ediliyor.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI DOĞRULADI

Kiralık katil tutulup Öner'in öldürülmek istenmesiyle ilgili Köln başsavcılığı soruşturma yürütüyor. Bir süreden beri soruşturmayı yürüten Başsavcı Ulrich Bremer “Adı geçen iki kişi hakkında bir süredir soruşturma yürütülüyor” sözleriyle soruşturmayı doğruladı.

Diğer yandan Köln cinayet masası ekipleri de soruşturmayı uzun zamandan beri yürüttüğü ortaya çıktı. Adı kiralık katil tutup adam öldürme soruşturmasına karışan 36 yaşındaki Felix Sturm, daha önce dünya şampiyonu olup orta siklet altın kemerini kazanmıştı. Boksör Sturm, 9 Mayıs'ta eski unvanını geri almak için Frankfurt'ta tekrar ringe çıkacak.

ESKİ ARKADAŞLAR

Felix Sturm ile Ahmet Öner eski iki arkadaşlardı. Öner bir süre Felix Sturm'un menajerliğini de yaptı. Daha sonra ikilinin arası açıldı. Kavgalı olan Öner ile Sturm birbirini suçladı. Öner, Sturm'un dünya şampiyonluğunu para karşılığı aldığı iddialarını ortaya atmıştı. Konuyu gündeme taşıyan Bild Gazetesi, Öner'in bu suçlamalar nedeniyle öldürülmek istenmiş olabileceğini haberinde yer verdi.

Kiralık katil tutup Ahmet Öner'i öldürmekle suçlanan boksör Sturm, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili “Bunlar hayal ürünü. Menajerimle konuştum olayı incelemesi için avukat görevlendirdik. Önümüzdeki günlerde konu kapanacaktır” dedi.

Menajer Roland Bebak da suçlamaları ret ederken, Lübnanlı bir kişiyle buluştuğunu ise doğruladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ