MENÜ

Süper Lig'in konuşulan isimleri

14 takımın transfere damga vurması beklenen yıldızlarında ikinci perde. FANATİK; Sivas, Mersin, Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar, Karabük, Balıkesir'in önplana çıkan isimlerini mercek altına aldı.

Süper Lig'in konuşulan isimleri

FANATİK, Süper Lig’e verilen arada transfer döneminde adından sıkça söz ettirecek isimlere dikkat çekmeye devam ediyor. Bursa, Eskişehir, Gençlerbirliği, Gaziantep, Rize, Konya ve Erciyes’ten sonra bugün de diğer 7 takımda önplana çıkan isimleri mercek altına aldık.

İşte; Sivasspor’dan Cicinho, Başakşehir’den Edin Visca, Akhisar Belediyespor’dan Güray Vural, Kasımpaşa’dan Adem Büyük, Balıkesirspor’dan Sercan Yıldırım, Mersin İdmanyurdu’ndan Milan Mitrovic ve Karabükspor’un orta sahası Musa Çağıran’ın performansları..

Aslan'ın gözdesi Güray

Bilal Kısa,Gekas, şimdi de Vaz Te... Hepsi Akhisar’ın ligdeki başarılı konumunda pay sahibi. Ancak 2014- 2015 sezonunda Yeşil-Siyahlılar’ın en göze batan ismi kuşkusuz ki Güray Vural. Bacağından 3 kez ameliyat olan, ‘futbol hayatı bitti’ denilirken Hamza Hamzaoğlu’nun ellerinde yeniden doğan başarılı oyuncunun adı şimdiden Galatasaray’la anılıyor.

Sol bek, sol kanat ve sağ önde aynı performansı sergileyebiliyor olması onu hocalarının vazgeçilmezi haline getiriyor. Milli takıma kadar yükseldi. Akhisar’la bir yıl daha sözleşmesi var ama Akigolar 26 yaşındaki futbolcudan para kazanmak istiyorsa bu yaz gelecek teklifleri değerlendirmek zorunda.

Büyük usta Cicinho


Geçen sezonu 5. sırada bitiren Sivasspor bu yılı ise hüsranla geçirdi. Lig boyunca ateş hattının çevresinde yer alan Yiğidolar yeni yeni rahatladı. Takım tam olarak beklentileri karşılayamasa da Kırmızı-Beyazlılar’ın yabancıları performanslarıyla dikkat çekmeyi başardı.

Geçen yılın 17 gollü kralı Aatif, bu sezon da 11 gole ulaştı. Ancak yaşı 35’i bulan Cicinho’nun performansı kelimenin tam anlamıyla parmak ısırttı. 2 bin 120 ile Süper Lig’in en çok topla buluşan oyuncusu olan Brezilyalı sağ bek, adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı. Ceza alanına tam 300 top gönderen Cicinho, 191 kez de gol girişiminde yer alarak kıskandıran bir istatistiğe imza attı.

Balkes düşse de Sercan kalır


Bursa’da unutulmaz bir şampiyonluk yaşadı. Uzun süre ismi Manchester United dahil dev takımlarla anıldı. 21 yaşında Galatasaray’a transfer oldu. Sarı- Kırmızılılar’da forma şansı bulamadı, Sivas’a kiralandı, PTT 1. Lig’e kadar düştü. Şanlıurfa’daki performansı bile eleştirildi.

‘Bir daha iflah olmaz’ yorumları yapılmaya başlanan Sercan Yıldırım, 38 yıllık aradan sonra Süper Lig’e geri dönen Balıkesirspor’da adeta küllerinden doğdu. Attığı goller, savunma arkalarına yaptığı koşular ve hücum preste takımına sağladığı katkıyla eski günlerini hatırlatan Sercan’ın takımı için Süper Lig’de kalmak belki de bir mucize.

Ancak bir gerçek var ki, bonservisi hâlâ Galatasaray’da olan başarılı oyuncu, Aslan’da olmasa da Süper Lig’de yoluna devam eder.

En kısa ama en uzun!

‘Böyle başlık mı atılır’ diyenler olabilir. Ancak 1.67 boyuyla Süper Lig’in en kısa forveti Adem Büyük, zamanlaması, hava toplarına hakimiyeti, müthiş top kontrolüyle bu tanımın üzerine yakıştığını ispatlıyor. Bu sezon attığı 7 golün 3’ünü kafayla kaydeden, 1.90’lık stoperlerin üstünde gezinen başarılı oyuncu, her ne kadar takımı inişliçıkışlı bir grafik sergilese de öne çıkmayı başardı.

Fatih Terim tarafından 2 kez milli takıma da alınan 28 yaşındaki hücumcunun Kasımpaşa’yla 2018’e kadar mukavelesi var. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın onu sezon sonunda kadrosunda kesin olarak görmek istediği biliniyor.

Mersin’in reisi Mitrovic

Sezon başında küme düşme potasının en büyük adayı olarak gösterilen Mersin İdmanyurdu, bitime 8 hafta kala topladığı 35 puanla gelecek sezon da Süper Lig’de yoluna devam etmeyi büyük ölçüde garantiledi. Güney ekibinin bu başarısında savunmanın belkemiği Mitrovic büyük pay sahibiydi.

Servet Çetin’le birlikte tandemin ortasında müthiş bir performans sergileyen 26 yaşındaki stoper forma giydiği 18 maçta rakipten tam 368 top karşıladı. Kırmızı-Lacivertliler’le 2016’ya kadar sözleşmesi var. Ancak alacaklarında yaşadığı problem nedeniyle sezon sonunda boşta kalması gündemde.

Yabancı sınırının da kalktığı düşünülürse transferin gözdesi olmaması için bir neden yok. En golcü stoperler arasında olması, hava hakimiyetini de gösteriyor.

Hızın simgesi Visca

Başakşehir’e Süper Lig’deyken geldi. PTT 1. Lig’deki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. 10 gol 10 asist yaptığı sezonda Bosna Milli Takımı’yla birlikte Dünya Kupası’nda boy gösterdi. Cihat Arslan önde Enver Cenk’i kullandığı için mecburen geçtiği sağ bekte bile beklenenin üzerinde işler yaptı.

Abdullah Avcı’nın sezona damga vuran, adım adım Avrupa’ya yürüyen Başakşehiri’nde ligin parlayan yıldızı haline geldi. 5 gol attı, 3 asist yaptı. Daha 25 yaşında. İstanbul ekibi 2016’da bitecek sözleşmesini uzatmak için çoktan anlaşma sağladı bile. ‘Pırpır’ tabir edilen sağ kanatların en iyilerinden. 26 maçtaki 72 şutuyla ligin bu alanda 4. sırasında.

Musa Çağıran'a dikkat

Karabükspor, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Sezon başından bu yana sakatlıklarla boğuşuyor. Bu nedenle Kırmızı-Mavililer’de önplana çıkan oyuncu sayısı az. Ancak Galatasaray’dan sonra Bursa’da da beklenen patlamayı yapamayan Musa Çağıran, Kırmızı-Mavili takımın orta sahasındaki başarılı performansla alkış aldı.

Yılmaz Vural idaresindeki Karabükspor’un lige tutunması kolay değil. Ancak 23 yaşındaki Musa’nın Süper Lig’de devam etmesi gerektiği konusunda onu dikkatli izleyen herkes hemfikir. Oyunu iki yönlü oynayan, mücadeleyi bir an olsun bırakmayan Musa da yaz boyunca adından söz ettirecek isimlerden. Sözleşmesi biten Ahmet İlhan’ın da nereye gideceği şimdiden merak konusu.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ