MENÜ

Oğlu için 3 maraton kazandı

ABD'de 29 yaşındaki bir baba, doğuştan omurilik rahatsızlığı bulunan 9 aylık oğlunun tedavi masrafları için, 8 günde 3 maraton kazandı. “Oğlumun çektiği acıları düşündükçe yorulmuyorum” diyen Bryan Morsmen 6 bin dolar para ödülü elde etti.

Oğlu için 3 maraton kazandı

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir baba hasta çocuğu için 8 gün içinde 3 maratona katılarak birinci oldu. Doğuştan omurilik rahatsızlığı olan ve tedavi edilmemesi durumunda felç tehlikesi bulunan 9 aylık çocuğunu tıbbi masrafları amacıyla koşan 29 yaşındaki Bryan Morseman, üç yarıştan 6 bin dolar ödül kazandı.

Mart ayı içerisinde önce Alabama’da Montgomery Maratonu’nu (2.24.40) kazanan baba Morseman, bir gün sonra Kuzey Carolina’da yapılan Tabacco Road Maratonu’nu (2.32.39) birinci bitirdi, bir hafta sonra ise, Virjinya Yuengling Shamrock Maratonu’nu (2.24.10) ilk sırada tamamladı. Koşmayı seven ve bu yeteneğini oğlunun tedavisi için kullanan Morseman’in en büyük destekçisi ise eşi Sarah Morseman... Yarışlara öğle tatili aralarında hazırlanan Bryan Morseman ayrıca eşinin onu arabayla takip ettiği gece geç saatlerde de idman yapıyor.

‘Yoruldukça onu düşünüyorum’

Koşularda zorlandığında hasta oğlu Leeim’i düşündüğünü kaydeden Bryan Morseman, “Onun çektiği acıları düşündükçe, kendimi koşarken daha hırslı hissediyorum. Bu sayede kendi sınırlarımı zorlama gücü buluyorum” ifadelerini kullandı. 2008’den bu yana maratonlarda koşan 29 yaşındaki baba, şu ana kadar katıldığı 42 yarıştan 23’ünü kazanmayı başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ