MENÜ

Süper Lig'de herkes onları konuşuyor

Süper Lig'de birçok takım gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı. FANATİK, 14 takımda performansıyla öne çıkan, şimdiden transferin gözdesi olan isimlere dikkat çekiyor. İşte dev ekiplere göz kırpan yıldızların ilk 7'si...

Süper Lig'de herkes onları konuşuyor

Ara transferde Ozan Tufan, Fernandao, Erkan Zengin gibi isimler manşetleri süsledi. Bu isimler performanslarıyla devlerin gündeminden hiç düşmedi. Zirve yarışının dışında tansiyonu her geçen gün azalan Süper Lig’de birçok takım gelecek sezonun planlamasını yapmaya başladı.

Biz de FANATİK olarak sezonun ikinci yarısına damga vuran, hazirandan itibaren başlayacak transfer döneminde adından en çok söz ettirecek olan isimleri mercek altına aldık. 14 Anadolu takımında dikkatleri üzerine çeken bu isimleri ikiye böldük. Bugün 7 ekipte yıldızlaşan isimleri kaleme aldık. Devamı ise yarın..

Opsiyonsuz yıldız Josue

Bursaspor, Türk Milli Takımı’na 6 oyuncu gönderen bir takım haline gelirken yabancıları da parladı. Fernandao zaten gündemden hiç düşmüyor. Porto’dan sezon başında kiralanan Josue de en az onun kadar adından söz ettiriyor.

Portekiz devi, Bursa’ya onu kiralarken sözleşmesine satın alma opsiyonu bile koydurmadı. Timsah bonservisini almak için uğraşıyor, birçok Anadolu takımı da onun için pusuda bekliyor. Sıradışı asistleri, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve beklenmedik anlarda kaleye gönderdiği füzeleriyle Josue, Süper Lig’in en dikkat çeken isimlerinden biri. Bursa’da, Serdar Aziz ve Şener Özbayraklı da yaz aylarında sıkça devlerle anılacak diğer isimler.

İstanbul Lawal’ı çağırıyor


Her sezon birkaç oyuncusunu parlatıp, İstanbul takımlarının vitrinine sunan Eskişehirspor’un hazırladığı son yıldız adayı Raheem Lawal... Ertuğrul Sağlam’ın önliberoda kullandığı Nijeryalı oyuncuyu Skibbe daha ofansif kullanıyor.

Güçlü fiziği, top tekniği, mücadeleci kimliğiyle şans bulduğu her anı takımı için olumlu kullanan Lawal hakkında Beşiktaş iddiaları konuşuluyor. Adana Demir’de başlayan macerası Mersin’de devam etti. Eskişehir’de de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran oyuncuyu Kırmızı- Siyahlı yönetimin de satmak istediği konuşuluyor. Yani Lawal’ı yoğun bir yaz dönemi...

Tank gibi forvet: El Kabir

Herkes, Stancu sakatlanınca, “Bu Gençlerbirliği artık gol atamaz” diye düşünmeye başladı. Ancak sahneye El Kabir isminde bir adam çıktı. Devre arasında menacerlerin önerisiyle 300 bin Euro’ya kadroya katılan Faslı futbolcu, Süper Lig’e çok çabuk uyum sağladı.

Attığı goller, yaptığı asistler ve jeneriklik hareketleriyle 8 maçta herkesin tanıdığı bir adam haline geldi. Başkent ekibiyle 2017’ye kadar sözleşmesi var. Şu anda 27 yaşında. İsmi Beşiktaş’la anılmaya başladı bile. 10 numara pozisyonu dahil olmak üzere hücum hattının her bölgesinde oynayabiliyor. Kalan 8 maçta gözler onun üzerinde olacak.

Muhammet Demir yine gözde

Son Akhisar maçında bile takımı 3-0 yenilirken herkes onun peformansını konuştu. Rakip kaleye gönderdiği 9 şutun ikisi direkten döndü. Geçirdiği ağır sakatlıkların izini üzerinden tamamen silen, Okan Buruk’la bambaşka bir yapıya bürünen genç forvet yine transferin gözde isimlerinden biri olacak.

Özellikle yerli forvet arayan takımlar için Muhammet Demir, bulunmaz bir hint kumaşı. Kırmızı-Siyahlı takımdaki ekonomik sıkıntı da göz önünde bulundurulduğundan Muhammet, her transfer döneminde manşetlerinden düşmediği İstanbul ekiplerinden birinin yolunu tutabilir. Güneydoğu ekibindeki sözleşmesi 2017’ye kadar sürüyor.

Ekonomik Rumen Messi

Bu listenin zayıf halkalarından biri olarak görülebilir. Ancak her iki kanatta da iyi işler yapan; tekniği, çabukluğu ve takım oyununu seven stiliyle dikkat çeken Rumen Messi lakaplı Gabriel Torje de ülkemizde kalmaya aday isimlerden biri. Udinese’den kiralık.

Konya’yla sözleşmesi bitiyor, İtalyan ekibiyle bir yıl daha mukavelesi var. Hem ligi tanıdı hem de kendisini ispatladı. Bonservisine karşılık sağlayacağı katkı düşünülürse ekonomik bir transfer olabilir. Bu yüzden Torje de transfer haberlerinin öne çıkan isimlerinden biri olacak.

İşte yeni Caner!

Bursa’da ve Trabzonspor’da kıymeti bilinmedi, 1461’deki performansıyla yeniden dirildi. PTT 1. Lig’deki Rize’ye verildi. Karadeniz ekibiyle Süper Lig’e geri geldi. Her geçen gün artan form grafiği, istatistiklere de yansıdı. Savunmadaki çevik yapısı, hücuma verdiği müthiş katkısıyla yalnızca takımının yıldızı olmakla kalmayan Eren Albayrak, milli takıma da yükselmeyi başardı.

23 Süper Lig maçında ceza alanına 158 top gönderen, 7 asist yapan 23 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitiyor. Yani Rize’nin Eren’den para kazanmak için süresi azalıyor. Transferin gözdesi olabilir. Aynı Fenerbahçe’nin yıldızı Caner gibi, sol açıkta başlayan hikayesi sol bekte destana dönüşebilir.

Yeniden doğuşun simgesi: Royson Drenthe

Genç yaşta Real Madrid formasını giydi. Ancak sonrasında kariyeri dibe doğru gitti. “Erciyes’e para kazanmaya geldi” diye düşünenler olabilir. Ama dün 28 yaşına giren Royston Drenthe, sosyal medyada, buraya gelen isimli yabancılar gibi klas gece kulüplerinden değil, izin gününde bile fitness salonundan fotoğraf ve videolarını paylaşıyor takipçileriyle.

Fiziği çok iyi durumda. Beşiktaş’a attığı frikik hâlâ hafızalarda. Bir tüyo da ben vereyim. Sözleşmesinde takım küme düşerse boşa çıkar maddesi var. Bu hırs ve kalitesiyle Süper Lig’de faydalı olamayacağı bir takım yok.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ