MENÜ

Slaven Bilic Ada yolcusu

Premier Lig ekibi West Ham, Slaven Bilic'i sezon sonunda takımın başına getirmek için harekete geçti. Sık sık, “Hayalim İngiltere'ye teknik direktör olarak dönmek” sözlerini sarf eden Hırvat hocanın, 1996-97 sezonlarında futbolcu olarak görev yaptığı Ada ekibine dönebileceği öne sürüldü.

Slaven Bilic Ada yolcusu

Sezona ‘3 kulvarda 3 kupa’ parolasıyla hazırlanan Siyah-Beyazlılar’ın, Türkiye Kupası’nın ardından UEFA Avrupa Ligi’nden elenip ligdeki zirve yarışında da geri plana düşmesi, yönetimi harekete geçirmişti. Önceki hafta Ukrayna’nın Başkent’i Kiev’e giden Başkan Fikret Orman’ın, Shakhtar Donetsk’in tecrübeli teknik adamı Mircea Lucescu’yla görüşerek yeni sezon için söz alması sonrası Beşiktaş’ın hocası Slaven Bilic’in de geleceği belli oldu.

Daha önceden kontratıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Benim sözleşmem bir sonraki maçtır” ifadelerini kullanan Hırvat hocanın, haziran ayında 1996-97 sezonlarında futbolcu olarak görev yaptığı West Ham United’ın başına geçeceği iddia edildi. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Daily Mirror’un haberine göre, Beşiktaş’ta üst üste alınan beklenmeyen sonuçların ardından geleceği belirsiz olan Bilic’in, Sam Allardyce’den boşalacak West Ham’ın teknik direktörlük koltuğu için bir numaralı aday olduğu yazıldı.

Şampiyon olursa iş başka...

Gelecek planlamasıyla ilgili olarak önceden yaptığı bildirimde, “İngiltere Premier Lig benim hayalim. Futbolcu olarak görev yaptığım Ada’ya bir gün teknik direktör olarak geri döneceğim” açıklamasını sık sık tekrarlayan Slaven Bilic’in, yeni sezonda düşlerinin peşinden gidebileceği öne sürüldü. Ancak Hırvat çalıştırıcının, Beşiktaş’ın başında sezon sonunda şampiyonluk yaşaması halinde, takımda kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Newcastle ve Everton da istemişti

Siyah-Beyazlılar’ın başına, 2012-13 sezonları arasında Lokomotiv Moskova macerasının ardından geçen Slaven Bilic, Beşiktaş’ta kaldığı 2 sezon boyunca birçok Ada ekibini peşine takmıştı. Bu süre boyunca Newcastle United ve Everton başta olmak üzere birçok Ada ekibi, Slaven Bilic’i takımının başına geçirmek için birbiriyle yarışmış ancak Başkan Fikret Orman’dan Hırvat gidişine vize çıkmamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ