MENÜ

Güreşe yeni Başkan

Eski Başkan Hamza Yerlikaya'nın istifası sonrası seçime giden Türkiye Güreş Federasyonu yeni patronunu seçti. Geçerli 251 oydan 161'ini alan Musa Aydın, federasyonun yeni başkanı oldu. Diğer aday Şeref Eroğlu ise 90 oyda kaldı.

Güreşe yeni Başkan

Türkiye’nin ata sporu güreşin yeni başkanı belli oldu. Eski Başkan Hamza Yerlikaya’nın miletvekili aday adaylığı için istifa etmesi sonrası seçime giden Türkiye Güreş Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa Musa Aydın seçildi. Holiday Inn Otel’de yapılan olağanüstü genel kurulda, Musa Aydın ve Şeref Eroğlu yarıştı. 277 delegeden 263’ünün katılımıyla yapılan genel kurulda, 12 oy geçersiz sayıldı.

Geçerli 251 oydan 161’ini alan Musa Aydın, federasyonun yeni başkanı oldu. Diğer aday Şeref Eroğlu ise 90 oyda kaldı. Musa Aydın başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Yusuf Ziya Coşar, Zeki Gül, Serdar Cinkılıç, Ünsal Kıraç, Selehattin Uyan, Enis Erdem, Ali İhsan Kabakcı, Mustafa Fidan, Latif Çakmak, Hasan Eroğlu,Erdin Özer, Yalçın Şanlı, Oktay Aktaş, Hüseyin Kaya.

‘Sen-ben yok, biz var’

2016 Rio Olimpiyatları öncesinde güreş ailesinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden yeni başkan Musa Aydın, “Seçim bitti, bundan sonra ’Sen-ben yok, biz var’ anlayışıyla güreşi hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Camiadaki küslüklere son vereceğiz.

Rio Olimpiyatları öncesinde güreş ailesinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Altın madalya için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz ve inşallah Rio’nun zirvesine Ay-Yıldızlı bayrağımızı dikeceğiz” diye konuştu.

Yerlikaya liste dışında kaldı

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunan 12 spor adamından sadece 7’si listelerde yer bulabildi.

Miletvekilliği için görevlerinden istifa eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türkiye Çim Hokeyi Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ile eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, listelere giremedi.

12 kişiden 7’si milletvekili adayı

Eski milli futbolculardan Saffet Sancaklı (Kocaeli), eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram (Niğde) ve eski güreşçi Zekai Kaya (Erzurum) MHP’den, Gençlik ve Spor Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden (Samsun), eski Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan (İstanbul) ve eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak (Rize) AK Parti’den, eski Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan ise (Gaziantep) HDP’den aday gösterildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ