MENÜ

Ersun Yanal'ın gözdeleri

Transfer harekatına erken başlayan Trabzonspor'da çalışmalar devam ediyor. Birkaç gün içinde Tolga Ciğerci için yurt dışına çıkacak olan Ersun Yanal; Ryan Donk ve Doka konusunda çok ısrarcı davranıyor. Yanal, ayrıca kiralık oyuncularla da yakından ilgileniyor

Ersun Yanal'ın gözdeleri

Yabancı sınırının kalkacak olmasının ardından geniş yelpazede çalışan ve listesini az ama öz oyuncularla kuran teknik direktör Ersun Yanal, ikinci Avrupa seferine çıkacak. Milli arada, ülkelerin A takımları yerine alt kategoriler yani U21 ve U19 seviyelerinde forma giyen oyuncularını gözleme alan Ersun hocanın, Türkiye cephesinde istediği sadece 2 oyuncu var: Ryan Donk ve Doka Madureira...

Bu iki ismi kadrosunda görmek isteyen deneyimli çalıştırıcı, gurbetçi avında ise Tolga Ciğerci’yi tekrar gözüne kestirdi. Öte yandan önümüzdeki sezonun kadrosunu şekillendirmeye şimdiden başlayan Ersun hoca, takım içindeki kiralık oyuncuların durumlarını da gözden geçiriyor. Çünkü Ersun hoca, bu sezon yaşanan polemiklerin tekrarlanmasını istemiyor.

Bu nedenle de ince eleyip sık dokuyan Yanal, kiralık isimler hakkında da Yönetim Kurulu’na rapor verecek. Essaid Belkalem, Hakan Arıkan ve Salih Dursun konusunda da temaslar hızlanacak. İşte transferlerdeki son durumlar...

Tolga Ciğerci

Ligin 1 hafta ertelenmesini fırsat bilen Ersun Yanal, gaza bastı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan tam destek alarak yola devam eden başarılı çalıştırıcı, hafta sonunu Almanya’da futbolcu izlemek için geçirecek.

Bunlardan birisi de Bundesliga’da Hertha Berlin forması giyen Tolga Ciğerci. Gurbetçi oyuncu, devre arasında da Bordo- Mavililer’in gündemine gelmiş, hatta Alman basını imzaların çok yakın olduğunu yazmıştı.

Yanal, Hertha Berlin’in yarın Hannover’le oynayacağı maçı izleyecek. Deneyimli teknik adam, uygun olması halinde 23 yaşındaki orta saha oyuncusu ile yüz yüze görüşme de yapacak.

Doka Madureira

Başakşehirspor’da iyi bir performans ortaya koyan Doka Madureira’nın adı Galatasaray’la da ciddi derecede anılıyor. Her iki kanatta oynayabilen, ayaklarına hakim olan ve süratle hücuma çıkan Doka, Ersun hocanın tam aradığı tipte bir oyuncu.

Yanal’ın hücum stratejisine uyan Brezilya asıllı Bulgaristan’lı futbolcunun Başakşehirspor’la sözleşmesi haziran ayında bitiyor. Elini çabuk tutup rakiplerine karşı avantaj sağlamak isteyen Bordo-Mavili kurmaylar, Doka ve menaceriyle sürekli iletişim halinde. Ligin bitmesinin ardından, başarılı futbolcunun Trabzon’a gelmesi sürpriz olmaz.

Ryan Donk


Ersun hocanın, sezon içinde her mevkiide alternatifsizlikten dolayı başı çok ağrıdı. Karadeniz ekibinde uzun süren sakatlıklar, cezalılar ve Afrika Kupası derken defansta çok sıkıntı yaşandı. Geniş ve rotasyonu bol bir kadro kurmak isteyen başarılı hoca, Ryan Donk’ta ısrarcı davranıyor.

Kasımpaşa ile sözleşmesi 2016 Haziranı’nda sona erecek 29 yaşındaki Hollandalı defans oyuncusunun Trabzonspor’un teklifine sıcak baktığı belirtiliyor. Ortalama piyasa değeri 3 milyon Euro olan Donk’ta tek pürüzün Kasımpaşalı yöneticilerin indirime gitmemesi olarak gösteriliyor. Her iki yönetimin teması halen sürüyor.

Essaid Belkalem

Vahid Halilhodzic’in Cezayir Milli Takımı’ndan öğrencisi olan Belkalem, sezon başında Watford takımından kiralanmıştı. Bonservisi İngiltere Championship ekibinde bulunan 25 yaşındaki futbolcunun, Bordo-Mavililer’le kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Trabzon’da kalmak istediğini belirten Belkalem için, teknik heyet kararını son hafta verecek.

Hakan Arıkan

Onur Kıvrak’ın sakatlanmasının ardından, çareyi devre arasında Hakan Arıkan’ı kiralamakla bulan Trabzonspor’da kalede şu an sıkıntı yaşanmıyor. Kayserispor’dan 500 bin Euro’ya transfer edilen 33 yaşındaki file bekçisi, her fırsatta teknik heyet ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na takımda kalmak istediğini söylüyor. Hem Başkan hem de Ersun hoca, Hakan’ın bonservisinin alınmasından yana.

Salih Dursun

Olcan Adın’ın Galatasaray’a gitmesi, Trabzonspor’a çok kârlı oldu. Kasasına 4 milyon Euro para koyan Karadeniz temsilcisi üstüne 2 yıllığına Salih Dursun’u kiraladı. Bordo-Mavililer’le sözleşmesi önümüzdeki sezon bitecek olan 23 yaşındaki futbolcu, Ersun Yanal’ın vazgeçilmezi konumunda. Sol bek ve ön liberoda forma giyen Salih’in bonservisinin alınması için Sarı-Kırmızılı idarecilerle pazarlıkların başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ