MENÜ

Beşiktaş'a süper Brezilyalı: Kleber

Siyah-Beyazlılar, yeni sezonun transfer çalışmalarına hız verdi. Geniş izleme listesinin başına bir Brezilyalı tırmandı. 24 yaşındaki forvet, kiralık oynadığı Estoril'de 25 maçta 10 gol 3 asistlik bir performans sergiledi. Porto ile mukavelesi de sezon sonu bitiyor.

Beşiktaş'a süper Brezilyalı: Kleber

Beşiktaş’ta bir yandan şampiyonluk bir taraftan da gelecek sezonun transfer hesapları yapılıyor... Yeni stadına yeni yıldızlar indirmekte kararlı olan ve Avrupa pazarında birçok futbolcuyu yakın takibe alan Siyah-Beyazlılar’ın listesinde bir golcü dikkat çekiyor: Kleber Laube Pinheiro. Brezilya’nın Atletico Minerio takımında profesyonel olan forvet, ilk ülke dışı deneyimini Maritimo’ya giderek yaşadı. Kleber’in 2011’deki yeni durağı ise ülkenin en büyük kulüplerinden biri oldu.

Falcao’nun yerine...

Avrupa’nın yıldız yetiştirme üssü olan Porto, Atletico Madrid’e sattığı Falcao’nun yerine Brezilyalı’yı 4 milyon Euro’ya renklerine bağladı. Porto, gelecek beklediği birçok yıldızda olduğu gibi Sambacı’yı da kiralama yoluna gitti. Palmerias ve Porto B takımlarında deneyim kazanan Kleber, 2014-2015’te ise Portekiz Ligi ekiplerinden Estoril’e kiralık gönderildi. 24 yaşındaki futbolcu, en parlak dönemini ise bu sezon geçiriyor. Estoril formasıyla 25 maçta 10 gol atıp 3 de asist yapan Brezilyalı, Beşiktaşlı takipçilerini kendine hayran bıraktı.

Hava topu bırakmıyor

Bir Brezilyalı forvetin klasikleşmiş özelliklerini taşıyan oyuncu, ekstra olarak hava toplarında müthiş etkili. Gollerinin birçoğunu duran topları tamamlayarak kaydeden 1.88’lik futbolcu, birçok oyun planına uyan yapısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Porto ile sözleşme yenilemeyen ve Avrupa’da, düzenli olarak forma giyebileceği bir kulübe sıcak bakan Kleber için Siyah-Beyazlılar’ın elini çabuk tuttuğu ve temasların sezon bitmeden başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ