MENÜ

Avrupa'da kral, bizde yedek

Avrupa'da en yetenekli 10 futbolcu arasında gösterilen Hakan Çalhanoğlu, milli takımda ise kadroya girmekte zorluk çekiyor. Hollanda karşısında 29 dakika şans bulabilen 21 yaşındaki genç oyuncu, yeteneklerine karşın Fatih Terim'in ilk tercihi değil.

Avrupa'da kral, bizde yedek

Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen forması giyen 21 yaşındaki A Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, ortaya koyduğu müthiş performansla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak The Guardian’ın hazırladığı ‘Avrupa’nın en yetenekli 10 genç futbolcusu’ listesine girmeyi başaran, kulübünde ise ilk 11’in değişmez ismi olan genç oyuncu, A Milli Takım’da ise kulübeye mahkum kaldı. Gökhan Töre ile yaşadığı ‘silah olayı’ sonrası bir süre takıma davet edilmeyen yetenekli orta saha, sorunların aşılması üzerine kritik Hollanda maçı kadrosunda yer alma başarısı gösterse de, Fatih Terim tarafından ilk 11’de şans tanınmadı.

Lüksemburg maçında şov yaptı

Amsterdam Arena’daki mücadelenin 61. dakikasında Volkan Şen’in yerine oyuna dahil olan frikik ustası, bizim için hiçbir anlam ifade etmeyen Lüksemburg maçında bulduğu şansı müthiş değerlendirdi. 90 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, 87. dakikada kaydettiği golle hem galibiyet getirdi, hem de gecenin yıldızı olmayı başardı.

Yere göğe sığdırılamadı

Yetenekleriyle herkesi kendine hayran bırakan, 13 milyon Pound’luk değeriyle Avrupa’nın en pahalı genç oyuncularının başında gelen Çalhanoğlu’nun neden A Milli Takım’ın ilk 11’inde yer bulamadığı ise büyük bir merak konusu. Listeyi hazırlayan Guardian, 21 yaşındaki futbolcunun özellikle frikik ve uzak mesafeden attığı gollerle tanındığının altını çizerek Türk Milli Takımı’ndaki kadro durumuna da değindi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ