MENÜ

Ahmet Öner bomba gibi dönüyor

Selçuk Aydın, Odlanier Solis ve özellikle Yuriorkis Gamboa ile ABD'de büyük sükse yapan dünyaca ünlü boks menaceri Ahmet Öner, şimdi başka bir yetenekle, Avni Yıldırım'la yeniden şov yapmaya hazırlanıyor…

Ahmet Öner bomba gibi dönüyor

Boks dünyasının ‘Çılgın Türk’ lakablı menaceri Ahmet Öner, büyük bir yetenekle tekrar ringlerin tozunu atmayı planlıyor. Amatör olarak geçmişte Fenerbahçe adına ringlere çıkmış olan 23 yaşındaki Avni Yıldırım’ı himayesi altına alan Öner’in, genç boksörü haziran ayında ABD’nin Miami kentinde sahneye çıkarmayı hedefliyor. Hafif Ağır Sıklet’te mücadele eden Yıldırım profesyonel kariyerinde 3 kez ringe çıktı, 3 galibiyette 2 rakibini de nakavt ile mağlup etti.

Aydın – Solis – Gamboa

Bilindiği üzere Ahmet Öner, Sinan Şamil Sam’ın menacerliğini üstlenerek dikkatlerini üzerine çekmişti. Ardından Olimpiyat Şampiyonu Solis ve Gamboa gibi yıldız boksörleri Küba’dan kaçırarak ismini tüm dünyaya duyuran Öner, Türkiye’de Selçuk Aydın ile zirve yapmıştı. Selçuk Aydın’ın Belçikalı Sugar Jackson ve Rumen asıllı Kanadalı Jo Ja Dan’ı olağanüstü performanslardan sonra mağlup etmesi Türk boksseverleri sevince boğmuştu.

Yenilgiler başlayınca…

Ahmet Öner Amerika’da Gamboa’nın müthiş kapışmalarıyla uluslarası ün yaparken, bir yandan da Solis’i dünya şampiyonu Klitschko’nun karşısına çıkardı. Ancak bu dönemden sonra her şey tersine döndü. Gamboa Öner’le sözleşmesini feshetti. Solis eline geçen bir çok fırsatı tepti ve beklenmedik yenilgiler aldı. Selçuk Aydın ise ABD’de bir türlü dikiş tutturamadı. Guerrero karşısında iyi bir performans ortaya koyan gururumuz, Soto Karas ve Postol karşısında maalesef tutunamadı. Bu gelişmelerden sonra Öner bokstan iyice uzaklaşmaya başladı.

2 Kübalı süperstar daha…
Amerika’da tekrar yıldız avına çıkmaya karar veren tecrübeli spor adamı, burada Airon Sokaras ve Neslan Machedo’yla sözleşme imzaladı. İki genç sporcunun geleceğini iyi gören Öner “Artık geçmişe bakmak istemiyorum. Beyaz bir sayfa açtım. Şimdi Avni Yıldırım ve 2 Kübalı boksörle tekrar eski günlere dönmek istiyorum. Avni Yıldırım’un yeteneğine, gücünü çok güveniyorum. Son maçlarını kazanan Öner kardeşlerle Yıldırım’ı Haziran’da Miami’de ringe çıkaracağım” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ