MENÜ

Torku Konyaspor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ligde son Akhisar galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, zorlu bir periyoda giriyor... Bugün Konyaspor ile karşılaşacak olan Bordo-Mavililer, ardından üst üste Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş'a karşı boy gösterecek, Avrupa iddiası için çetin bir virajdan geçecek.

Torku Konyaspor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Milli arada sakat futbolcuları iyileşen ve uzun bir aradan sonra tam kadro çalışma fırsatı bulan teknik direktör Ersun Yanal, Torku Konyaspor maçına çok önem veriyor. Zorlu bir fikstüre sahip olan Karadeniz temsilcisi, Konyaspor mücadelesinin ardından üst üste 3 kritik karşılaşmaya çıkacak.

Önümüzdeki hafta Galatasaray’ı konuk edecek olan Bordo-Mavililer, ardından Mesut Bakkal’ın gelişiyle birlikte çıkışa geçen ve dün de Kasımpaşa’yı 5-2 mağlup eden Gençlerbirliği ve Beşiktaş’la karşılaşacak. Art arda 3 hayati önem taşıyan mücadelede boy gösterecek olan Trabzonspor’un bu çetin virajdan çıkaracağı puan ya da puanlar gelecek sezon planlamasını ve Avrupa Ligi iddiasını büyük oranda şekillendirecek.

Hedef koltuğu devralmak

Trabzonspor, ligin 23. haftasında İstanbul Başakşehir ve Bursaspor’un puan kaybetmesinin ardından deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu 5-1 mağlup ederek bu sezon ilk kez dördüncülük koltuğuna oturmuştu. Ersun Yanal ve öğrencileri averajla Başakşehirspor’a kaptırdığı koltuğunu Konyaspor karşısında yeniden geri almak istiyor. Bordo-Mavililer’in 4.’lük için mücadele verdiği Başakşehir, bu hafta Beşiktaş ile karşılaşacak. Bursaspor ise Erciyesspor’la oynayacak.

Konya'da son dakika

Kasımpaşa ve Karabükspor galibiyetleriyle alt sıralardan uzaklaşan ve rahat bir nefes alan Torku Konyaspor, rakiplerine oranla çok avantajlı. Trabzonspor’u da yenip ilerleyen haftalar öncesi orta sıralara çıkmak isteyen Yeşil-Beyazlılar’da ülkesi Güney Afrika’da tedavisi süren Mahlangu ile cezalı olan Mahmut Uslu takımlarını yalnız bırakacak.

Trabzon'da son dakika

Bordo-Mavili takımda cezalı Mehmet Ekici’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Aytaç Kara, Belkalem ve Yusuf Erdoğan ile önceki gün affedilen Constant, 21 kişilik futbolcu kadrosunda yer almadı. Ersun hoca, Erkan Zengin’in son zamanlarda düşen performansı nedeniyle sol kanatta rotasyona gitmesi bekleniyor. Fakat; Yanal son kararı karşılaşma saatinde verecek.

T.KONYASPOR: Kaya, Fuchs, Ali Turan, Selim, Vukoviç, Djalma, M.Güven, Uğur, Ali Çamdalı, Torje, Ömer Ali
TRABZONSPOR:
Hakan, Salih, Bosingwa, Uğur, İshak, Deniz, Fatih, Özer, Medjani, Cardozo, Erkan (Sefa)
STAD:Torku Arena
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM:Hüseyin Göçek

Torku Konya’yla 28. randevu

Trabzonspor ile Konyaspor, lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 27 maçta, Bordo-Mavililer’in galibiyetlerde 14-6 üstünlüğü bulunuyor. 7 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor 42 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 29 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-92 sezonunda Karadeniz ekibi 4-0’lık sonuçla elde etti.

Cardozo krallık için çıkacak


Oscar Cardozo, Süper Lig’de attığı 15 golle takımını sırtlıyor. Süper Lig’de 22 maçta boy gösteren Paraguaylı futbolcu, gol krallığı yarışında da zirveyi 2 isimle paylaşıyor: Demba Ba ve Fernandao... Teknik direktör Ersun Yanal’ın da bugünkü maçta en büyük kozu olan deneyimli futbolcu hem serisini sürdürmek hem de tahtı kimseye kaptırmamak için gol ya da goller arayacak.

Kaptan Bosingwa yine stoperde

Teknik direktör Ersun Yanal’ın saha içindeki jokeri Jose Bosingwa, altenatifsizlik nedeniyle Konyaspor maçında stoper pozisyonunda oynayacak. Essaid Belkalem her ne kadar iyileşse de Ersun hoca tarafından Konya kafilesine alınmadı. Carl Medjani’nin de ön liberoda forma giyecek olmasından ötürü, defansın ortasında Bosingwa, sağ bekte ise Salih Dursun oynayacak.

Belkalem’e vize çıkmıyor

Sezon başında Vahid Halilhodzic tarafından transfer edilen Essaid Belkalem, yaşadığı talihsiz sakatlıklar yüzünden ligin ikinci yarısında forma giyemedi. İngiltere’nin Watford takımından kiralanan Cezayirli futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Edinilen bilgilere göre 25 yaşındaki futbolcu, Ersun hocanın gelecek planlamasında yer almıyor ve doğal olarak da bonservisi alınmayacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ