MENÜ

Güreşte taciz depremi

Türkiye Güreş Federasyonu, 17 yaşındaki kadın güreşçi S.Ç.D.'nin taciz iddiaları ile sarsıldı.

Güreşte taciz depremi

Yağlı Güreş Federasyonu Sorumlusu O.Ç.’nin (47) kendisini sosyal medya üzerinden taciz ettiğini ileri süren genç sporcu, ailesi ile birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu Antalya İl Temsilciliği, 17 yaşındaki kadın güreşçi S.Ç.D.’nin taciz iddiaları ile karıştı. Akdeniz Bölgesi Yağlı Güreş Federasyonu Sorumlusu 47 yaşındaki iki çocuk babası O.Ç.’nin kendisini sosyal medya ve telefonla sürekli taciz ettiğini öne süren S.Ç.D., ailesi ile birlikte Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

BANA KIZ GÜREŞÇİ AYARLA!

Taciz, şantaj ve huzur bozma şikayeti ile Cumhuriyet Savcısı Hakan Dündar’a ifade veren S.Ç.D., Federasyon Sorumlusu O.Ç.’nin sosyal paylaşım sitesi üzerinden kendisi ile iletişeme geçtiğini, bu adres üzerinden yazdığı mesajlarda, “Bana kız güreşçi ayarla”, “Dünyanın yolu bizden geçer” gibi ifadeler kullandığını söyledi.

BURADA SABAHLAR OLMUYOR

Taciz iddiaları ile ilgili anne S.D.’nin de ifadesine başvurulurken, Türk Telekom’da görevli baba Ç.D., yaşananlara ilişkin şunları anlattı: “Edirne’de kampa giren O.Ç., kızımla Facebook üzerinden iletişime geçmiş. Mesajlarında, ‘Edirne’de kız güreşçi tanıdığın var mı? Burada sabahlar olmuyor. Bana kız ayarla. Burada yoksa Antalya’dan ayarlarsın’ gibi mesajlar atmış. Daha sonra bu şahsın telefonla tacizlerine bizzat şahit oldum. Ve konuyu yargıya taşıdık” dedi.

KIZIMI BAŞKA İLE GÖNDERDİM

Taciz iddialarını dönemin Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya da ilettiğini anlatan baba Ç.D., “Yaşanları Hamza Bey’e bizzat kendim anlattım. O da süreci yargıya taşımamızı söyledi. Biz de süreç ne gerektiriyorsa yaptık. Hatta kızımı başka bir ile gönderdim. Ben bu adamı öldürmeye karar vermiştim ancak arkadaşlarım engel oldu. Benim amacım bu olayın başka kızlarımızın başına gelip daha ileri boyutlara gitmemesi” diye konuştu.

O BENİ TACİZ ETTİ

Sözlü taciz iddialarının hedefinde kalan Akdeniz Bölgesi Yağlı Güreş Federasyonu Sorumlusu O.Ç. ise kendisine iftira atıldığını savunarak şöyle dedi: “S.Ç.D. bana Facebook arkadaşlığı gönderdi ben de kabul ettim. Bir süre sonra mesajlaşmaya başladık. Ben ona spor hayatında nasıl başarılı olacağını anlattım, motive ettim. Sonra güreş çalışması yaptığı partneri olup olmadığını sordum. Bunu başka yerlere çektiler. Sonra bir gün S.Ç.D. bana, ‘Nasıl kızlardan hoşlanırsın?’ diye mesaj attı. Bu mesaj üzerine kendisini listemden sildim. Zaten 6. ayda davamız var. Mahkemede tüm gerçekleri anlatacağım.”

KONU YARGIDA

Taciz iddialarına ilişkin şikâyetin yargıya intikal ettiğini söyleyen Türkiye Güreş Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Ahmet Karasavurdan, “Süreçle ilgili Federasyonumuza yapılan bir başvuru yok. Ancak adli makamlarca konu araştırılıyor” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ