MENÜ

İzmir'de Milli heyecan

Türkiye, Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda klasman atlamak için mücadele edecek. İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleşecek grup maçlarında Erkek Milli Takımımız, Bosna Hersek, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Lüksemburg ve Kuzey Kore'yle karşı karşıya gelecek.

İzmir'de Milli heyecan

Türkiye’de yeni yeni gelişmekte olan kış sporlarının önemli dallarından buz hokeyinde İzmir’de milli heyecan yaşanacak. Erkek Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’nda 2. Klasman Grubu’na çıkabilmek adına mücadele verecek.

Buz Hokeyi Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman Grubu maçları, yarından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’nda oynanmaya başlanacak.

Türkiye ilk maçını, cumartesi günü Bosna Herkes karşısında oynayacak. Ay-Yıldızlı ekibimiz sırasıyla Gürcistan, Hong Kong, Lüksemburg, Kuzey Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle karşı karşıya gelecek. Grubu ilk sırada bitirecek takımlar 2. Klasman Grubu’na yükselecek.

‘Birincilik için oynayacağız’

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman Grubu’nda birincilik için oynayacaklarını belirten başantrenör Deniz İnce, “Bizim için bu turnuvada ikincilik diye bir şey yok, birincilik için oynayacağız, Türkiye’yi bir üst klasmana taşıyacağız. Bu ülkeleri yenecek güçteyiz. Diğer ülkelere bakarsak, onlar da bizim gibi bu branşın yenileri. Hong Kong ve Bosna Hersek gibi ülkelerin buz hokeyi geçmişi bizimle aynı. O yüzden en önemli rakiplerimiz Kuzey Kore ve Lüksemburg diyebilirim ama bu maçlar sürprizlere açıktır. Her ülkeyi ciddiye alacağız ve her ülkeyle final havasında oynayacağız” dedi.

Altyapı hakkında da bilgi veren İnce, yakın dönemde 18 Yaş Altı Takımı ve Kadın A Milli Takımı’nın namağlup olarak altın madalyayla bir üst klasmana çıktıklarını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ