MENÜ

Ertuğrul Sağlam 12 yıl sonra diplomasına kavuştu

OMÜ Mezunları Buluşuyor etkinliğine katılan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a, 2003 yılında almaya hak kazandığı yüksek lisans diploması verildi.

Ertuğrul Sağlam 12 yıl sonra diplomasına kavuştu

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a, katıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunları Buluşuyor etkinliğinde, 2003 yılında almaya hak kazandığı yüksek lisans diploması verildi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Sağlam, futbol yaşamına Ereğli Erdemirspor’un altyapısında başladığını ve daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olduğunu söyledi.

İstanbul’a yerleştikten sonra Yıldız Üniversitesini kazandığını ve üniversiteye kayıt yaptırdığını belirten Sağlam, şöyle devam etti:

"Futbol hayatımın yoğunluğu nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünü kazandım, kayıt yaptıramadım. Sonra Gaziantepspor’a transfer oldum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandım ama 2 yıl sonra Gaziantepspor’dan Samsunspor’a transfer oldum. İnşaat mühendisliği fakültesine de bırakmak zorunda kaldım. Nihayet Samsun’da Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümünü tamamladım."

Beşiktaş’a transfer olduktan sonra Sakarya Üniversitesinde yüksek lisansa başladığını dile getiren Sağlam, "Yine yoğun dönemdi, orayı da tamamlayamadım. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra yine imdadıma OMÜ yetişti. Samsunspor’a transfer olduktan sonra burada 2003’te yüksek lisansımı bitirdim" dedi.

İyi bir öğrencilik dönemi geçirdiğine dikkati çeken Sağlam, futbol dersinden bütünlemeye kaldığını açıkladı. Sağlam’ın bu açıklaması, törene katılanları güldürdü. Törende ödül alan Sağlam’a OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan sürpriz yaparak, 12 yıl önce ""almayı unuttuğu" yüksek lisans diplomasını takdim etti. Etkinlikte, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir, olimpiyatlarda madalya elde edilen ilk Türk kadın judocu Hülya Şenyurt da ödül aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ