MENÜ

Yıldızlar kanatlarının altında

İsmail Kartal, sezon başından beri sadece rakiplerle değil, birçok krizle de boğuştu. Zaman zaman sert eleştiriler aldı. Ancak ne olursa olsun, oyuncularına hep destek çıktı. Hata yapanları kazanmaktan hiç vazgeçmedi.

Yıldızlar kanatlarının altında

Caner Erkin

Zaman zaman arkadaşlarıyla gerilim yaşayan Caner Erkin’in taraftarlardan en çok tepki çektiği an, Bursa’da yaşandı. Milli futbolcu ilk dakikalarda sarı kart gördü. Sinirlerine hakim olamayıp, rakiplerine sert müdahaleler yapınca İsmail Kartal öğrencisini kenara aldı. Caner, oyundan çıkarken kulübedeki Emre’nin kendisine kızması üzerine çılgına döndü, kaptana argo ifadeler kullanarak doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu. Kartal, yönetimi dahi sinirlendiren bu olaya rağmen bir sonraki hafta yine Caner’i 11’de oynattı. Tecrübeli futbolcu bir daha da kriz yaratmadı.

Emmanuel Emenike

Bu sezon gollerinden çok çıkardığı olaylarla konuşuldu. Saha içinde arkadaşlarıyla tartıştı, oyundan çıkarıldığında ya da yedek kaldığında hocasına küstü, taraftarlarla atıştı. Son Beşiktaş maçında ise tribünlerden gelen protestolar üzerine formayı çıkarıp sahayı terk etmeye çalıştı. Emmanuel Emenike, bu sezon İsmail Kartal’ı en çok yoran isim oldu. Buna rağmen başarılı çalıştırıcı asla ondan vazgeçmedi. Emenike’yi kazanmak için elinden geleni yaptı. Kartal, En formsuz olduğu dönemde, yoğun kamuoyu baskısına rağmen 27 yaşındaki forvete forma vermeye devam etti.

Diego Ribas

Geçtiğimiz sezon Atletico Madrid ile ligde şampiyonluk yaşayan, Devler Ligi’nde finale kadar yükselen Diego Ribas’tan beklentiler büyüktü. Ancak haftalar ilerledi, Sambacı bir türlü beklenen performansı sergileyemedi. İsmail Kartal buna rağmen ondan verim almak için elinden geleni yaptı. “Ligin sertliğine alışamadı. Türkiye’ye uyum sağlayınca gerçek futbolun sergileyecek” sözleriyle Diego’ya sahip çıktı. Sambacı, formsuzluğu yetmiyormuş gibi, bazı maçlarda oyundan çıkarken hocasına tavır yaptı. Ancak İsmail Kartal sayesinde bu krizler çabuk atlatıldı.

Bruno Alves

Ligin 6. haftasında Arena’da oynanan Galatasaray derbisinden sonra Bruno Alves ile ilgili hemen herkesin görüş aynıydı: Bavulunu toplayıp hemen Türkiye’ye terk eder... Dzemaili’ye yaptığı sert faulün ardından kırmızı kart gören Portekizli oyuncu, takımının derbiyi kaybetmesine neden oldu. Bu olayın ardından yönetim tarafından gözden çıkarıldı. İsmail Kartal ise bir süre karo dışı bıraktığı öğrencisine bir şans daha verdi ve takıma kazandırdı. Alves, hocasına olan minnettarlığını, “İsmail Kartal beni kabustan çıkardı” sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ