MENÜ

Yanal'ın takımı 4 transferle hazır

Ersun Yanal, yeni sezonun çalışmalarına erken başladı. Şimdiden Trabzonspor'un iskeletini kuran Yanal, mevcut takımdan 7 futbolcuyu 11'ine yerleştirdi, stoper, sol kanat ve ön libero arayışına girişti. Gaziantepli Muhammet de takibe alındı.

Yanal'ın takımı 4 transferle hazır

Trabzonspor’da ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla dikkat çeken teknik direktör Ersun Yanal, yeni sezonun çalışmalarına erkenden başladı. Gelecek yıl şampiyonluk yarışında yer alabilecek bir takım kurmak isteyen tecrübeli çalıştırıcı, şimdiden kadro iskeletini bile kurdu.

Sistem değişti

Vahid Halilhodzic’in sezon başında aldığı bazı isimlere mesafeli duran Yanal, özellikle yabancı oyuncuları yenilemek istiyor. Önümüzdeki sezon 14’e çıkacak olan kontenjanı da düşünen başarılı antrenör, bu sezondan en iyi isimleri yeni takıma taşımak istiyor. Portekiz Milli Takımı’na seçilmeye başlayan Bosingwa ile ligde krallık yarışında olan Cardozo’yu takımda tutmak isteyen Ersun Hoca, frikikleriyle yıldızlaşan Mehmet Ekici başta olmak üzere Özer, Erkan Zengin, Sefa ve Uğur Demirok gibi yerli oyuncularla da ilk 11’in iskeletini kurdu. Stoper ve sol bek ile birlikte bir de ön libero alarak transferi tamamlamak isteyen Yanal, bu şekilde başarılı olacağına inanıyor.

Bordo-mavililerin teknik patronu, Gaziantepsporlu Muhammet Demir’i de takibine aldı. Forvet ve ofansif orta saha olarak görev yapabilen Muhammet’i taktik sistemine dahil etmeyi planlayan 53 yaşındaki antrenör, ikinci yarıdan itibaren kurguladığı 4-2-3-1 sistemiyle de 4-1-4-1 oynatan Halilhodzic’in kurgusunu da rafa kaldırdı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ