MENÜ

'Seçimde yokuz, 4. yıldızda varız'

Sürpriz bir şekilde Dursun Özbek'in listesine girmekten vazgeçip, “Seçimde yokuz” diyen Dürüst ve Albayrak, bu haber ortaya çıkınca kulüp televizyonuna apar topar bir açıklama yaptı. İki yönetici de, “Önceliğimiz şampiyonluk. Gündemimizde seçim yok” ifadesini kullandı.

'Seçimde yokuz, 4. yıldızda varız'

23 Mayıs’taki seçimli kongre için geri sayıma geçen Galatasaray’da, artık her gün yeni bir gelişme yaşanmaya başlandı. Son olarak Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak’ın, Dursun Özbek önderliğinde kongreye girmeleri beklenirken, “Bizden bu kadar, seçimde yokuz” demeleri camiada büyük şaşkınlık yaratmıştı. Bu haber ortaya çıktıktan sonra, iki yönetici de apar topar bir açıklama yaptı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Dürüst ve Albayrak’ın mesajı ortaktı: “Sadece şampiyonluğa konsantre olduk. Seçim işleriyle ilgilenmiyoruz...”

‘Arena’da rekor kıralım’

Karabük maçı için taraftara çağrıda bulunan Albayrak, “Şampiyon olup 4. yıldızı takacağız. 9 maçımız kaldı. Birincisini bu hafta Karabük’le oynuyoruz. Maç gündüz olacak. Taraftarlarımıza rekor kıralım diyorum. Stadı tıka basa dolduralım, herkes görsün” açıklamasını yaptı.

‘Dzemaili çok yalnızdı’

Önceki akşam, aynı günde çocukları dünyaya gelen Burak Yılmaz ve Dzemaili’yi hastanede ziyaret ettiğini de anlatan Albayrak, şunları kaydetti: “Hastanede ilk önce Burak’ın odasına gittim, bebeği gördüm. Bebekle biraz oynadık, ailesiyle sohbet ettik. Burak’ın etrafı çok kalabalıktı. Ardından Dzemaili’ye gittim, sadece eşinin annesi vardı. Beni gördüler, Dzemaili çok sevindi. Akşam da bana teşekkür mesajı atmış. Ona hiç yabancılık çektirmedik.”

‘Kim gelirse gelsin...’

“Yönetime kim gelirse gelsin, Galatasaraylı gelecek. Hepsi bizim arkadaşımız” diyen Abdurrahim Albayrak, “Önceliğimiz takımın şampiyon olması. Hedefimiz 4. yıldız. Seçime daha çok zaman var. Takım şampiyon olursa 15 milyon Euro direkt Şampiyonlar Ligi’ne ayak bastı parası olarak gelecek. Puan almasak bile 8 milyon Euro daha gelecek. Puanlar da alırsak, 80 milyon Lira civarı bir para ediyor. Biz bunları hesap ediyoruz. Bir göğüs reklamı 4 milyon Euro civarında olurken, ayak bastı parası 15 milyon Euro’yu buluyor. Müthiş bir para. Geçen senelerde böyle değildi. Onun için bizim öncelikli hedefimiz, gecemizi gündüzümüzü ayırmadan Florya. Kongre üyeleri de bize oy verirken hizmet için, başarı için oy verdiler” diye konuştu.

‘Yönetici bile değilim!’

Kulüp televizyonuna açıklamada bulunan Sportif A.Ş. yöneticisi Ali Dürüst de önceliğinin seçim olmadığını vurgularken, “Kaldı ki ben bugün de yönetici değilim. Bir yanlış anlaşılma olmasın, ben zaten seçime de girmemiştim. Dolayısıyla şu andaki önceliğim seçim değildir. Seçimin zaten mayıs ayında olacağı belliydi, o da bir sürpriz değil. Ama şu anda benim ve hepimizin önceliği Galatasaray’ı şampiyon yapmak. Bunun dışında Galatasaray’ın başka işleri de var. O işleri hakkıyla götürmek önceliğim. Onun için şu an seçime endeksli çalışmıyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ