MENÜ

Robin van Persie para alır para basar

İngilizler'e göre Robin van Persie, Manchester United'dan ayrılması halinde yeni kulübünü seçerken hem Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi, hem de maddi kazancını ön planda tutacak.

Robin van Persie para alır para basar

Manchester United’dan sezon sonunda ayrılacağı öne sürülen Robin van Persie’nin adının Fenerbahçe ile anılması, Sarı-Lacivertli taraftarları fazlasıyla heyecanlandırdı. Fenerbahçeli futbolseverleri düşündüren en önemli konu ise Van Persie’nin maliyetinin nasıl karşılanacağı. Yönetim, gönderilecek futbolcular ve Şampiyonlar Ligi’ne katılınması halinde buradan gelecek parayla bütçe oluşturmayı planlıyor. İngiliz basınında yapılan yorumlarda da Hollandalı yıldızın yeni kulüp tercihinde maddi konuların önemli yer tutacağı belirtildi. 31 yaşındaki oyuncunun, İngiltere’de kazandığından çok daha az bir rakamı kabul etmeyeceği kaydedildi.

ABD sonraki durak


Van Persie’nin peşinde ABD ekipleri de var. Ancak yıldız futbolcunun en az iki sene daha Avrupa’da, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir takımda futbol hayatını sürdürmeyi planladığı öğrenildi. Robin van Persie için ABD’de futbol oynamak, bir sonraki seçenek...

Para bastı

Manchester United, 2012-13 sezonunda 1.4 milyon, geçen sezon ise 2 milyon forma satarak rekor kırdı. Her iki dönemde de bu alanda zirvede yer alan isim Van Persie oldu. ManU, onun sayesinde para bastı.

2012 yazında Manchester United transfer bombasını patlatıp, Robin van Persie’yi Arsenal’den 30 milyon Pound’a kadrosuna katmıştı. Bu imza, maddi anlamda Kırmızı Şeytanlar’a pahalıya patladı. Ancak Hollandalı yıldız kısa sürede transfer ücretinin büyük bölümünü karşıladı! İngiliz devi, lig şampiyonu olduğu 2012-13 sezonunda dünya çapında 1.4 milyon forma sattı. Tarihi başarısızlıkla 7. sırada bitirilen geçtiğimiz sezon ise forma satışı 2 milyonu buldu! Her iki sezonda da Manchester United’da futbolseverlerce forması en çok satın alınan isim Robin van Persie oldu. Yıldız futbolcunun formaları sayesinde Manchester United’ın kasasına milyonlarca Pound girdi.

Avrupa’da ses getirir

Fenerbahçe Yönetimi, bu transferle ilgili planlamalar yaparken bunu da göz önünde bulunduruyor. Alex, Van Hooijdonk ve Roberto Carlos gibi isimlerde olduğu gibi, Van Persie ile de rekor forma satışı yapılması bekleniyor. Sarı-Lacivertiller ayrıca iki sezondur uzak kaldığı Avrupa’ya, böyle büyük bir yıldızı kadrosuna katarak dönmek istiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ