MENÜ

"Her forma çıkarmaya sarı kart gösterilmez"

“Maç bitti oyuncular forma değiştiriyorlar ama sahayı terketmeden bunu yapıyorlar. Hakemler kart göstermiyor. Her forma çıkartma, sarı kart değildir. Bunun kriterleri vardır.”

"Her forma çıkarmaya sarı kart gösterilmez"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Fırat Aydınus’un Emmanuel Emenike’ye sarı kart göstermediği yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Lig TV’de “Futbol Gündemi” adlı programa katılan Yusuf Namoğlu, “Maç bitti oyuncular forma değiştiriyorlar ama sahayı terketmeden bunu yapıyorlar. Hakemler kart göstermiyor. Her forma çıkartma, sarı kart değildir. Bunun kriterleri vardır. Hakem bunu değerlendirir” dedi. Önemli açıklamalarda da bulunan Namoğlu, şunları söyledi...
- Milli ara bize nefes aldırdı. Önümüzdeki günlerde tüm liglerde önemli maçlar var hakem arkadaşlar en iyi şekilde maçları yöneterek işin içinden çıkacaklar.

“HAKEM SOYUNMA ODASINDAN DÖNEBİLİR”

- Profesyonel hakemlikle ilgili 11 yıldır bir çalışma yapılmaktadır. Federasyon Başkanı ve yönetim ile bu konuyu paylaştık, olur verdiler.
- Bir maça atadığımız hakemi soyunma odasına girdiği anda tekrar oyuna dönemez diye bir şey yok. Koşullar uygunsa hakeme bir şey olmadıysa, o ortam varsa hakem maçı oynatır.
- Topla beraber ayak tabanın kullanma hareketi moda oldu. Bunu yapanları kartla cezalandıracağımızı futbolcu kardeşlerimize aktaralım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ