MENÜ

Emre: Etik kurulu Hırvatça küfürleri yargılasın

"Etik Kurulu benim tepkimi yargılayacağına, Hırvatça küfürleri yargılasın. Kamuoyu baskısı ile suçlu ilan edildim"

Emre: Etik kurulu Hırvatça küfürleri yargılasın

Beşiktaş'ın başvurusu üzerine Teknik Direktör Slaven Bilic ile derbi maçta soyunma odasında yaşadığı tartışma nedeniyle TFF tarafından Etik Kurulu'na sevkine karar verilen F.Bahçeli Emre Belözoğlu isyan etti. Oluşturulan algı operasyonu ile sevkine tepki gösteren Emre, "Suçum Hırvatça edilen küfürü anlamak mı! Ben orada her Türk'ün yapacağı gibi aileme ve manevi değerlerime edilen hakarete tepki gösterdim. Karşı tarafın ailesine ve manevi değerlerine küfür etmedim. Etik Kurulu benim tepkimi yargılayacağına, Hırvatça edilen küfürleri yargılasın. Algı operasyonu ve kamuoyu baskısıyla yine suçlu oldum. Küfürlere tepki gösteriyorum ama küfüre küfürle karşılık vermiyorum" dedi.

Emre neden sevk edildi?

Emre Belözoğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e 22 Mart'ta Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçın devre arasında soyunma odası koridorlarında yaşanan olaylara ilişkin olarak BJK TV'de yayınlanan görüntülerdeki Etik Talimatı'nın 10 ve 11. maddelerine aykırı hareketleri nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edildi.

10 ve 11 ne diyor?

Madde 10: Futbol camiasındaki tüm gerçek ve tüzel kişiler TFF tarafından konulan dürüstlük ve sportmenlik prensiplerine bağlı kalmak ve buna göre davranmak, futbolun marka değerini korumak zorundadır.

Madde 11: Tüm gerçek ve tüzel kişiler birbirleriyle ve medya, taraftar gibi futbolun paydaşlarıyla nezaket ve saygı anlayışı içinde olmalıdır.

Şimdi ne olacak?

Kurul inceleme ve araştırmasını başvuru tarihinden itibaren en geç bir ay içinde sonuçlandırmak zorunda. Kurul, Slaven Bilic'i de çağırıp dinleyebilir. Kurul, Emre'ye uyarma ya da kınama cezası verebilir. Taraflar 7 gün içinde Tahkim Kurulu nezdinde karara itiraz edebilirler.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ