MENÜ

Cezakolik Kaf Kaf!

Tribün kapatma cezası yüzünden Adana Demirspor maçında kapalı tribüne seyirci alamayacak olan PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka, küfürlü tezahürat ve saha olaylarından çok çekti.

Cezakolik Kaf Kaf!

PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka, Süper Lig’e çıkma mücadelesi verdiği son 12 sezonda iç sahada 23 maçı seyircisiz oynamak zorunda kaldı. Yeşil-Kırmızılılar, ayrıca 1 kez saha kapatma, 2 kez de tribün kapatma cezası aldı. Kaf Kaf, 2003-04’te Göztepe derbileri, 2009-10’da ise bir önceki sezon Kasımpaşa ile oynanan Play-Off finalinde çıkan olaylar nedeniyle 5’er maçını seyircisiz oynadı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun geçen yıl Disiplin Talimatı’nı değiştirip toplu olarak yapılan küfürlü tezahüratta süreklilik şartını kaldırması da Karşıyaka’nın tribün olayları nedeniyle ödediği ceza miktarını astronomik boyutlara çıkardı. Bu yıl taraftarların elektronik bilet uygulamasını protesto etmesinin etkisiyle tribün hasılatı stat giderlerini bile karşılamayan Karşıyaka, son 2 sezonda federasyona toplam 350 bin TL ceza ödedi. Yeşil-Kırmızılılar'ın iç sahadaki son Manisaspor mücadelesini kapalı tribünden izleyenler, cumartesi günü Adana Demirspor karşılaşmasında açık tribüne de giremeyecek.

Hedefler farklı

Karşıyaka ile Adana Demirspor, cumartesi günü saat 18.30’da zorlu randevuya çıkacak. Ligde 36 puanla Play-Off hattının 6 puan gerisinde yer alan Karşıyaka, mağlubiyet durumunda son 8 haftaya umutsuz girecek. Topladığı 48 puanla ikinci sırada yer alan Adana Demirspor, İzmir’den puansız ayrılırsa Süper Lig yarışındaki büyük avantajını yitirecek.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ