MENÜ

Telles'in gözü de Terim'de

Galatasaray'a transferinin, 'Tanrı'nın bir hediyesi' olduğunu söyleyen Telles, Türk Milli Takımı'nda forma giyme düşüncesiyle ilgili olarak, “Hayır diyemem. Terim'le görüşmek isterdim. Hayatta her şey hızlı gelişiyor” dedi.

Telles'in gözü de Terim'de

Spor Toto Süper Lig'de, milli takım arasının ardından Karabükspor'la karşılaşacak Galatasaray'da, Brezilyalı solbek Alex Telles, GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Telles'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Artık son dokuz maçımız kaldı, tamamına final gibi bakıyoruz. Son haftalara girdiğiniz zaman 1-2 puan önde olmak takımları etkiler. Her maça final gibi bakıyoruz. Karabük maçı için de aynı şeyi düşünüyoruz. Her takımın iniş çıkışları vardır, bunu maç içinde de hissedebilirsiniz. Kasımpaşa mücadelesinde de bunu yaşadık. Devre arasında Galatasaray'ın daha farklı oynaması gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda da bunu başardık ve güzel bir galibiyet aldık.

'Hamza Hamzaoğlu herkesin güvenini yerine getirdi'

Hamza Hoca bizi olumlu anlamda motive ediyor. Onun gelişi Galatasaray adına büyük bir adımdı. Futbolcu olarak da buraya hizmet ettiği için kulübün ve taraftarın beklentisini çok iyi biliyor. Kulüpteki herkesi yakından tanıyor. Onun gelişi benim için de şans oldu. Prandelli zamanında pek fazla süre alamıyordum. Herkesin güveni yerine geldi, özellikle benim de güvenim yerine geldi. Hamza hoca önümüzdeki dokuz final için bizi hazırlıyor. Bizim Galatasaray olduğumuzu anlatıyor. Onun gelişiyle takımdaki hava fazlasıyla değişti, sanırım bunu herkes görüyor. Kötü oynadığımız maçlarda dahi kazanmayı bildik. Bu da takımdaki iyi havadan kaynaklanıyor."

'Olcan solbekte başarılı oldu'

Olcan'ın sol bek oynaması beni olumsuz etkilemiyor. Prandelli zamanında yedek kaldığımda üzülyüordum ama hocaların kararlarına saygı duyuyordum. Bu Prandelli için de, Hamza Hoca için de geçerli. Ayrıca Olcan'ın da hakkını vermek gerekiyor. Asıl mevkisi olmamasına rağmen çok iyi oynadı. Hem defansif hem de ofansif anlamda iyi işler yaptı.

'Galatasaray'a transferim tanrının bir lütfu'

Galatasaray'a gelmem Tanrı'nın bana bir hediyesiydi. Kariyerimdeki yükseliş çabuk gerçekleşti. Juventude, Gremio ve sonrasında Galatasaray... Brezilya'daki oyuncuların iki büyük hayali vardır. Avrupa'ya gitmek ve Brezilya Milli Takımı'nda olmak. Tanrı bana ilki için izin verdi, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Brezilya Milli Takımı'na gitmek de hayallerimden biri. İlerleyen yıllarda Avrupa'da başka büyük takımlarda da oynayabilirim. Fatih Terim’le tanışıp görüşmek isterdim. Kimle konuşsam hakkında olumlu şeyler duyuyorum. Galatasaray camiası için bir idol. Milli takımda oynama konusu içinse, ‘Hayır’ diyemem, hayatta her şey çabuk gelişiyor. Hayalim Brezilya Milli Takımı’nda oynamak ama Türk Milli Takımı için defteri kapatamayız. Burada yaşıyorum ve insanlar çok sıcakkanlı. Yarının neler getireceğini bilemeyiz.

'Galatasaray'da Melo gibi idol olmak istiyorum'

Melo benim için çok önemli bir insan. Buraya geldim. Galatasaray'ın dünya çapında bir takım olduğunu biliyordum. Şehir hakkında da fikir sahibiydim ama hakim değildim. Kültürü bilmiyorsunuz. Yurt dışında gelmek zor oluyordu. Herkes bana yardımcı oldu ama Felipe ve Taffarel benimle inanılmaz ilgilendi. Onların yardımlarını unutamam. Melo bütün taraftarlarca sevilen örnek bir oyuncu. Onu kendime örnek alıyorum. Antrenmanlar ve maçlardaki hırsı son derece iyi. Umarım ben de günün birinde onun gibi idol olabilirim.
YORUM YAZ