MENÜ

Yavru Vatan'da göz göre göre kriz

TFF ile ipleri koparan Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Rum Federasyonu'na bağlanma sürecini resmen başlattı. Dün detaylı bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in kendilerini yok sayan tavırlarını hedef aldı.

Yavru Vatan'da göz göre göre kriz

Yavru Vatan’dan yükselen futbol isyanı tavan yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu ile ipleri koparan ve Rum Federasyonu’na bağlanma isteğini masaya yatıran KKTC Futbol Federasyonu, süreci resmen başlattı. Konuyla ilgili olarak KKTC Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu çok kapsamlı bir açıklama yaptı, hedefinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören vardı. FIFA, UEFA, Rum Federasyonu, Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı’na gerekli mektupların yollandığını belirterek söze giren Sertoğlu, FIFA’ya uyum çalışmaları paralelinde 5 maddede değişiklik yapacaklarını, 40-45 gün içinde bu tüzük değişikliğini yapıp konuyu genel kurul onayına sunacaklarını bildirdi. TFF’nin açıklamalarının ve siyaset yaptıkları yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Sertoğlu, Yıldırım Demirören ve yönetimini madde madde eleştirdi:

Fotoğraf bile çektirmedi!

Burada her şeyi yapmışlar ve yapmaya devam edeceklermiş. Bizim görev süremizde TFF’nin yaptıklarını sıralamak isterim.
İzmir’de festival oldu. Futbol akademisinden 14-15 yaşındaki çocuklar çağrıldı, futbol oynasınlar diye. TFF yazı yazdı, geri gönderin diye. FIFA kurallarına göre oynayamazlarmış.
TFF Başkanı Demirören’den davet aldık, gittik. Görüşmenin sonunda, hatıra olsun diyerek toplu fotoğraf çektirmek istedik. UEFA kızar diye onu bile reddetti.
Demirören KKTC’ye geldi, Cumhurbaşkanı ile görüştü. Buraya kadar geloi, KKTC Federasyonu’na uğrayıp bir kahve bile içmedi.
TFF’nin KKTC’de temsilcilik açma isteğini biz, o mektup FIFA’ya yollandıktan sonra öğrendik.
TFF, KKTC’de teknik adam yetiştiriyor, diploma veriyor ama sonra o diplomalara denklik bile vermiyor.

Hükümet askıya aldı

Federasyonun, Rum Federasyonu’na bağlanma hamlesi KKTC’de büyük yankı uyandırdı. KKTC’nin Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “KTFF ile bakanlık olarak ilişkilerimizi askıya alacağız. Başka yolu yoktur. Süreç bitsin, ‘Olmadı birşey’ denirse yeniden ve eskisi gibi devam eder” dedi. Denktaş açıklamalarının sonunda federasyona gerekli her türlü desteğin verildiğini belirterek, spor bütçelerinin önemli bir bölümünün futbola ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ