MENÜ

Vedat Bayram: Gelin beraber yürüyelim

İstanbul İl Spor Genel Müdürlüğü döneminde kazandırdığı sayısız tesislerle Türk futboluna artı değer kazandıran Vedat Bayram, siyasete adım attı. MHP'den milletvekili aday adayı olan Bayram, FANATİK aracılığıyla, parti olarak plan ve projelerini seçmenlere aktardı: 12 yıldır gerileyen Türk sporunun durumu ortada. Devlet Bahçeli'yle birlikte gelin beraber yürüyelim, bu enkazı kaldıralım.

Vedat Bayram: Gelin beraber yürüyelim

Eski boksör olan, İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürlüğü yapan, bu dönemde sayısız spor tesisini Türk sporuna kazandıran Vedat Bayram, siyasete atıldı. Projelerini mecliste daha yüksek sesle haykırmak isteyen Bayram, Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu. Hizmetlerine parlamentoda sürdürmek gibi bir hedefi olan Bayram, 1996-2004 yılları arasında İstanbul İl Spor Genel Müdürlüğü görevini layıkıyla yerine getirerek, Türk sporuna büyük katkı sağlamıştı. FANATİK aracılığıyla parti olarak Türk sporunun şu anki durumunu yorumlayan Vedat Bayram, insanlara, “Gelin beraber yürüyelim, bu enkazı kaldıralım” sloganıyla seslendi. Bayram’ın sözlerinden işte önemli satır başları:

‘6-14 yaş grubunu kazanacağız’

“Gerilerde olan Türk futbolu 12 yıldır iktidarın tüm imkanlarına rağmen her geçen gün umudunu yitirmekte. Örneğin, 6-14 yaş grubu arasındaki 20 milyon civarındaki genci, yetenek testleriyle ölçüp yönlendiremiyoruz. Biz hızla tespit edilen yetenekli çocukları başta futbol olmak üzere branşlarına göre akademik kariyer sahibi hocalara teslim edeceğiz. Bu grubun çalışacağı, ‘tip’ projeli yerler temin edip, tesisler yapacağız. Önemli olan zaten tesis veya stat yapmak değil, zihniyeti değiştirmek. Bizim de zaten asıl gayemiz bu.”

‘İthalata özeniyoruz’

“Yetiştirmek yerine ithalatı özendirmeye çalışıyoruz. Yabancı sınırının kalkacak olması zaten gerileyen Türk futbolunun sırtına saplanan hançerdir. Ben bunu şoven duygularla asla söylemedim. Biz bilime dayalı, spor eğitimi almış, spor akademisi mezunu spor idarecileriyiz. Yabancı oyuncu sınırının tamamen kalkmasına biz de karşı değiliz. Fakat bu durumun bir kotası ve kriteri olmalı. Yaş, milli takımlarda oynama, bonservis ücreti vb. ölçütlerin konulması gerekir. Ve böylelikle altyapı oyuncularının hem görgüsü hem de bilinci artar.”

‘Devlet bey için spor önemli’

“Kısacası mevcut TFF yönetimi, futbolu iyi yönlendirip kalkındıramıyor, 6-14 yaş grubu arasındaki gençleri spora entegre edemiyor. Bir planları, projeleri yok. Dolayısıyla da tüm imkanlara sahip olmalarına rağmen 12 yıldır bu işi yöneten spor idarecilerinin basiretsizliği ve bu işi bilmemelerinin toplamıyla Türk sporunun sırtı hiçbir zaman yerden kalkmaz. Son 12 yıllık dönemde federasyon başkanlarını, milli takım hocalarını siyasi iktidar işaret etti veya atadı diyebiliriz. Baktık Türk futbolunda sıkıntılar var. Ben de bu esnada sayın Devlet Bahçeli’ye giderek bu konuda bilgi paylaşımımı gerçekleştirdim. Gerçekten çok iyi Beşiktaşlı kendisi. Türk sporu açısından da büyük şans. Spor hakkında da geniş bilgiye sahip."

‘En basiti ‘SporPark’

“Artık çukurun içinde olan ülke sporunun adı artık dopinlerle, IAAF tarafından alınan cezalarla anılıyor. Buralar sizin deneme tahtanız mı? Babanızın çiftliği mi? Mehmet Ali Aydınlar döneminden bu yana, Türk futbolu hızla çöküyor. Bizim en basit planımız ise SporPark. Elimizde SporPark ve 6-14 yaş grubu çocukları spora yönlendirme gibi projeler var ki, bunlarla beraber spor akademisi mezunu olan fakat atanamayan öğretmenler hem iş bulacak hem de çocuklarımızın tamamı spor akademisine girer gibi yeteneklerine göre ayrılıp ve uzman kişilerin eğitimine tabi tutulacak.”

Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ