MENÜ

Rizeli Sercan Kaya'dan süper dönüş

Çaykur Rizespor'da ligin ilk yarısında sadece 74 dakika görev yapan Sercan Kaya, ikinci yarıda oynadığı 9 maçta 3 gol, 4 asistle takımın vazgeçilmezi oldu. Karaman'ın göreve geldiğini psikolojik fizik ve moral açısından dibe vurmuş bir yapıda olduğuna dikkat çeken Yeşil-Mavililer'in yıldızı, "Hem takımı hem şehri hem de beni ayağa kaldırdı" ifadeseni kulandı.

Rizeli Sercan Kaya'dan süper dönüş

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da forma giyen Sercan Kaya, teknik direktör Hikmet Karaman'la adeta yeniden doğdu. Ligin ilk yarısında sadece 74 dakika görev yapabilen tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda Karaman’ın vazgeçilmezleri arasında yer alarak 9 maçta 3 gol 4 asist yaptı. Yeşil-Mavili takımda sezona sağ açıkta başlayan 27 yaşındaki krampon, ligin ilk yarısında Mersin İdmanyurdu deplasmanında 45 dakika, Balıkesirspor maçında ise 29 dakika görev alarak toplam 74 dakika sahada kaldı. Sercan, görev yaptığı sürede gol ve asist başarısı gösterememişti.

Büyük bir patlama yaptı
Sercan Kaya, sezonun ikinci yarısında geride kalan 9 karşılaşmanın 7’sinde ilk 11’de forma giyerken 734 dakika sahada kaldı. Başarılı futbolcu, bu maçlarda 3 gol, 4 asist yaparak teknik direktör Karaman döneminde önemli bir performans ortaya koydu. Yeşil-mavili futbolcu, görev yaptığı Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Balıkesirspor ve Medicana Sivasspor maçlarında 4 asist yaptı, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarında da birer gol atarak 3 gol kaydetti.

Kiralık gitmeyi de düşünmüş

Sezona iyi başlayamadığını, ligin ilk yarısında çok kötü bir dönem geçirdiğini ve bunun kendisi için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Karadeniz ekibinin yıldızı, Büyük bir çöküntü yaşadığı dönemde gelen teklifleri değerlendirip en azından yarım sezon kiralık gitmeyi düşündüğü bir dönemde Hikmet Karaman’ın göreve geldiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu: "Oyuncuların performansı hocalarla doğru orantılı gidiyor. Hikmet hocam geldiğinde psikolojik fizik ve moral olarak dibe vurmuştum. Hem takımı hem şehri hem de beni ayağa kaldırdı. Bunun sonucuyla doğru orantılı olarak takımımızın ve benim performansım da arttı."

Hikmet Karaman'a teşekkürler

Sürekliliği olan ve milli takım seviyesini yakalan bir oyuncu olmak için her zaman çok çalıştığına dikkat çeken Sercan şunları söyledi: "İstatistik olarak iyi durumdayım ama yeterli değil. Devam ettiğim sürece daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum. Kişisel olarak ikinci yarıda 9 maçta 4 asist 3 gol iyi bir istatistik. Bunları yapabildiysem bu tamamen hocamın sayesindendir. Hikmet hocam geldiğinde dibe vurmuştum, tekrar ayağa kaldırdı eski formumu yakaladım. Fizik olarak 6-7 kilo verdirdi. İnşallah onun yüzünü kara çıkartmam, ona çok teşekkür borçluyum."

'Makinenin bir parçasıyım'

Takım bütünlüğü içerisinde çalıştıklarını, kimsenin bireysel olarak öne çıkma lüksünün olmadığını dile getiren tecrübeli futbolcu, herkesin takımın bir parçası olduğunu söyledi. 'Makine' gibi işlemeye başladığını bir ekibin parçası olduğunu belirten Sercan, "Parça değişince makine çalışmaya devam eder. Kişisel hedeflerden çok, takımın bir yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Takım başarılı olduğu müddetçe bizim de başarımız ortaya çıkmaya devam edecek" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ