MENÜ

O bunu hep yapıyor!

2014 Avrupa Şampiyonası'nı puan kaybetmeden kazandı, 2014 Dünya şampiyonu oldu, 125 kiloda 'En İyi Güreşçi' seçildi... Taha Akgül, Yaşar Doğu Turnuvası'nda da 1 olimpiyat, 5 Dünya şampiyonluğu bulunan Rus rakibini yine sayı tuşuyla yıktı.

O bunu hep yapıyor!

Taha Akgül... Serbest stilde, 125 kiloda Türkiye’nin son dönemlerde yetiştirdiği önemli güreşçilerden biri olma yolunda ilerliyor. Özellikle de 1 dakika içinde, teknik tuşla kazandığı müsabakalarla dikkat çeken 24 yaşındaki sporcumuz, Yaşar Doğu Turnuvası’nda da yine klasını konuşturdu. 2014 Avrupa Şampiyonası finalinde Rus rakibini Alan Khugaev’i 1 dakika 18 saniye içinde teknik tuşla (10-0) yıkmış,
serbest güreş tarihinde üst üste üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşayan ve bunu hiç puan vermeden başaran tek sporcu unvanını alan Taha Akgül, aynı yıl içinde 2014 Dünya Şampiyonası’nda da altın madalyanın sahibi olmuştu. Akgül ayrıca, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından da serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi ilan edilmişti. Akgül, 43. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda da yine bir devi yıktı. UWW’nin sıralamasında üçüncü olan, 1 olimpiyat ve 5 şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki büyük tecrübe Rus Khadshimourad Gatsalov’u 100 saniye içinde 10-0 yenerek sayı tuşu etti. Taha Akgül finalde de Kırgız rakibi Aiaal Lazarev ’i 4-0 yenerek altın madalyanın da sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ