MENÜ

Mersin Stadyumu sınavı geçti

Mersin'de 2013'te gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nun yenilenen zemini, hazırlık maçıyla test edildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Hazırlık maçında gördüğümüz kadarıyla futbolcu arkadaşlar memnun. Beşiktaş maçına göre çok iyi, süper hemde" yorumunu yaptı.

Mersin Stadyumu sınavı geçti

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş ile Mersin Stadyumu’nda karşılaşan ve zemin sorunu nedeniyle bir daha bu statta maç yapmayan Mersin İdmanyurdu, hazırlık maçında test ettiği yeni zeminden memnun kaldı. Ligin ilk haftasında Mersin Stadyumu’nda oynanan Beşiktaş maçı, futboldan çok saha zemininin bozuk olmasıyla gündeme gelmişti. Maç sırasında zeminin kötü olması nedeniyle bazı oyuncular da sakatlanınca Kırmızı-Lacivertliler bu stattan vazgeçerek Tevfik Sırrı Gür Stadı’na dönmeye karar verdi. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın da o tarihte uygun olmaması nedeniyle üçüncü hafta evinde oynaması gereken Çaykur Rizespor maçını Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda yapan Mersin ekibi, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda da Kemer Tekirovaspor ile Tarsus Şehir Stadı’nda karşılaştı.

Yenilikler yapıldı
Ligin 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla Tevfik Sırrı Gür Stadı’na dönen Kırmızı-Lacivertliler, ligin 25. haftasına kadar burada oynadı. Aradan geçen yaklaşık 7 ayda ise Mersin Stadyumu’nun zemini bakıma alındı. Stadyumun güneş almayan noktalarındaki çimler güneş panelleri aracılığıyla büyütülürken, stadyuma ek olarak havalandırma sistemleri de eklendi. Tamamen hazır hale getirilen Mersin Stadyumu, Mersin İdmanyurdu’nun geçtiğimiz günlerde PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı hazırlık maçında test edildi.

'Atmosfer süper'

Teknik direktör Rıza Çalımbay
, Mersin Stadyumu’nun atmosferinin muhteşem olduğunu söyledi. Yeni statta taraftarla daha iyi bütünleştiklerini ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: "Biz Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndan da memnunuz. Türkiye’de o stattaki gibi başka bir zemin olduğunu düşünmüyorum. Mükemmel bir zemine sahibiz. Ancak bazı prosedürlerden dolayı son 5 maçı Mersin Stadyumu’nda oynama kararı alındı. Hazırlık maçında gördüğümüz kadarıyla futbolcu arkadaşlar memnun. Beşiktaş maçına göre çok iyi, süper hemde. Yönetimin kararına uyuyoruz. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Artık havalar da düzeldi. Aşırı bir yağmur ya da başka bir şey olmazsa bütün maçlarımızı orada oynayacağız."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ