MENÜ

Lüksemburg 1-2 Türkiye

Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarında istediği performansı gösteremeyen milli takımımız, hazırlık karşılaşmasında Lüksemburg'u 2-1 mağlup etti. Ay-Yıldızlılar'ın golleri; 4'te Mevlüt ve 87'de Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

Lüksemburg 1-2 Türkiye

Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 5 maçtan sadece 5 puan çıkartabilen Ay-Yıldızlılar işini bir hayli zora sokarken, Hollanda karşısında oynanan futbol ve alınan bir puan umutlarımızı sürdürmemizi
sağladı. Son derece kaliteli bir kadromuz olmasına karşın takım olma konusunda sorunlar yaşamamız daha ilk maçlarda hepimizin matematik hesapları yapmasına neden oldu. Hollanda maçının kadrosundan 10 isim çeşitli sakatlıklar nedeniyle İstanbul’a dönerken Fatih Terim, Lüksemburg karşısında daha genç isimleri görme fırsatı yakaladı.

15 dakika etkiliydik

Karşılaşmaya iyi başlayan Millilerimiz oyunun kontrolünü eline geçirmekte zorlanmadı. 4. dakikada Arda orta alanda kaptığı topla savunmanın arkasına uzun oynadı. Topla buluşan Mevlüt, kalecinin önde olduğunu gördü ve aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. ilk 15 dakikada oyunun tek hakimi olan Fatih Terim’in öğrencileri, Arda, Mehmet ve Hakan gibi üst düzey oyuncularıyla rakibine adeta top göstermedi. Kalemize ilk olarak 14. dakikada yaklaşabilen Lüksemburg, bu atakta da ciddi bir tehlike yaratamadı. Fakat 20. dakikadan itibaren orta alanımız oyundan düşmeye başladı. Ev sahibi takım ise daha hızlı ataklar geliştirdi. Kazım ve Olcay’ın arkadaşlarına yardıma yeteri kadar gelmemesi savunmayı zor durumda bıraktı. 30. dakikada Mutsch orta alandan kaptığı topla kalemize yöneldi. Ceza sahası dışı sağ çaprazından şutunu atan Mutsch topu ağlarımıza gönderdi: 1-1. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Yan toplar hâlâ sorun

Fatih Terim ikinci yarıya Kazım-Volkan, Mevlüt-Umut değişiklikleri ile başladı. Özellikle Volkan-Kazım değişikliği bu kanada az da olsa hareket getirdi. Uzun bir süre sonra tekrar Milli Takım’a çağırılan Kazım’ın kendini göstermesi için daha fazla mücadele göstermesi beklenirken bu performansı hayal kırıklığı yarattı. Millilerimiz ikinci 45 dakikaya, ilk yarının 15 dakikalık bölümüne benzer bir performansla başladı. 53’te Volkan Şen ceza sahası dışından vurdu, kaleci son anda topu köşeden kornere tokatladı. 56’da Volkan bir kez daha ceza sahası dışından kaleyi yokladı, top az farkla yandan auta gitti. 87. dakikada ise Hakan çok uzaktan vurdu rakibe çarpan top filelerle buluştu ve bir kez daha öne geçtik: 1-2. Millilerimiz her ne kadar oyunun hakimi olsa da kolay top kayıpları göze çarptı. Savunmada özellikle yan toplarda bocaladığımız da bir gerçek. Uzun bir kamp döneminin ardından Lüksemburg’u bu özel maçta deplasmanda mağlup eden milliler, eleme grubundaki zorlu maraton öncesi moral buldu.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ