MENÜ

İbrahim Hacıosmanoğlu patladı! İşte o açıklamalar...

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu sezon bizi rahat bıraksaydılar, bütün şansızlıklar bizi bulmasaydı en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan biriydi" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu patladı! İşte o açıklamalar...


Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu sezon bizi rahat bıraksaydılar, bütün şansızlıklar bizi bulmasaydı en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan biriydi" dedi.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Türkiye Spor Yazarları Derneği Şubesi Başkanı Murat Taşkın ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

'Videoton'a 180 dakika gol atılamadı'

Trabzonspor'un son 2 sezonda Avrupa’da başarılı sonuçlar aldığını dile getiren Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor, Videoton takımına 180 dakika gol atamadan Avrupa'dan elendi. Görevimizdeki iki sezonda tarihimizde art arda iki kez gruplara kaldık. Birinde Juventus ile karşılaştık, hakem oradaki maçta bizi perişan etti. Napoli maçına da sakatlıklar nedeniyle 13 oyuncuyla çıktık, sadece 2 yedeğimiz vardı" ifadesini kullandı.

'Hakem hataları manşete taşınmıyor'

Hacıosmanoğlu, şike sürecine değinerek, "Bir sürecimiz var. Herkes, ‘bunu dile getirmiyorsunuz’ diyor. Evet getirmiyoruz. Hukukçularımız iyi çalışıyor, bunun yakında semeresini göreceğiz. Önümüze o konuyla ilgili farklı yaklaşımlar da geliyor. Bu bizim namus davamız, her zaman söylüyoruz. Olmayan hataları manşete taşıyanlar, hakem hatalarını manşete taşımıyor. Yerel medyanın taşıması gerekir. İlk yarı hakemlerin neler yaptığını hep beraber gördük, yaşadık. Şimdi bir şanssızlık var. Bir takımda bu kadar sakat olmaz” dedi.

'Kalede Onur olsaydı farklı olurdu'

Ligin ilk yarısında kaleci sorunu da yaşadıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Onur sakatlanmadan önce kaledeyken 8 maçta 4 gol yedik. O kalede olsaydı bugün Trabzonspor burada mı olurdu? Hakan'ın ikinci yarıdaki performansı, ilk yarıda olsa burada mı olurduk? 90 dakikadan sonra Kasımpaşa maçında gol yedik. Yenmemiz gereken Gaziantepspor maçını kaybettik. Bu iki maçta 5 puan kaybetmesek 48 puanımız olacak ve Trabzonspor için şampiyonluktan bahsedilecekti" diye konuştu.

'Tek dertleri benim gitmem'

Hacıosmanoğlu, ligde kalan 9 haftada çok şeyin değişebileceğini de ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“2 haftada 5 puan alsak farklı yerdeydik. Art niyetli insanlar, 'Hacıosmanoğlu başarısız. Gitsin, burada durmasın da ne olursa olsun' diyenler ortaya proje koymalılar. Sadece ‘ben adayım, geldim mi burayı kurtaracağım’ dememeliler. Biz burayı namusumuz gibi görüyoruz. Gittikten sonra gelen adam bizden önceye de sonraya da bakar. Tek dertleri Hacıosmanoğlu gitsin. Hacıosmanoğlu siz gitsin dediğiniz zaman gitmeyecek ki. Bunu diyen adamlar belli bir zümre. Yürekleri varsa benimle Trabzon sokaklarında gezsinler. Bakalım kim kimi seviyor. 'Ben sana oy vermedim ama yapılanları gördüm, sana oy vereceğim' diye sayısız mesajlar alıyorum.”

'Ben de hazmedemiyorum'

Hacıosmanoğlu, ligde bulundukları konumla ilgili olarak da, "Bu kadar olumsuzlukları yaşamış 43 puanlı Trabzonspor'u kim arzu eder ki? Ben de bu kulübün bir taraftarıyım. Ligde 43 puanda olmasını ben de hazmedemiyorum. Hazmedememek, eleştirmek farklı bir şey ama haksızlık yapmak başka bir şey. Yukarıda Allah var, yazık günah değil mi? Takımın kalecisi sakatlandı, olmayacak goller yedi. Onur ile 4 gol yedik sonra 8 haftada 22 gol yedik" dedi.

'Taraftar sevmese formasına isim yazdırmaz'


Sokağa çıktıklarında sağduyulu insanlar gördüğünü anlatan Hacıosmanoğlu, "Türkiye'nin neresine gidersem gideyim bunu görüyoruz. Rakiplerimiz olan 3 kulüpte var mı başkanın dereceye girdiği bir kulüp. Trabzonspor, taraftarı alıyor. 7 bin Hacıosmanoğlu, forması satılmış. Benim de haberim yoktu, geçen hafta söylediler. Taraftar alıyor, formanın arkasına yazdırıyor ismimi. Bizi bu insanların sevgisi tutuyor. ‘Koltuk sevdası mı var?’ diyorlar, ‘Niye gitmiyor?’ diyorlar. O insanların sevgisi olmasa niye duralım ki burada? Allah bizi onlara mahcup etmesin" diye konuştu.

'Şanssızlıklar olmasaydı...'

Hacıosmanoğlu, görevde 2 yılı geride bıraktıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2 senede nelerle mücadele ettiğimizi biliyoruz. Karşılığını sahada almamız lazım. Yeni kurulan takım hiçbir zaman şampiyon olmaz. Bunu herkes biliyor. Bu sene bizi rahat bıraksaydılar, bütün şansızlıklar bizi bulmasıydı bu sezon en rahat şampiyon olacağımız sezonlardan biriydi. Öyle de kadromuz vardı. Bakıyorsunuz kadroda halen 4-5 sakat var. Aytaç'ı yeni aldık, gelecek yıl Türkiye'nin en iyi ön liberolarından olacak. Geldi adam, tarak kemiğini kırdı. Deniz, ligin ilk maçında sakatlandı. Sakatlanmasıydı kim bilir bu sezon neler yapardı bizde."

'Gelecek sezon fırtına gibi bir takım olacak'

Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, takımda futbolcuların karakterli oyuncular olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu iskelet bir takım. Eksik mevkilere 4-5 oyuncu koydun mu önümüzdeki sene bu takımı kim tutacak? Kimse tutamaz ki. Bu nasip işidir. Cenab-ı Allah başkanlığı nasip etti, süresini de o tayin edecek. Bu kadro kendi iskeletini ortaya koydu. Hem sahadaki becerisiyle hem de karakter yapısıyla bunu yaptı. Eksikler giderildiğinde önümüzde sene bu takım ligde çok iş yapacak. Hocamızın zaten kadro kurmadaki becerisini söylemeye gerek yok. 2011' de şampiyon olan kadronun temellerini o atmıştı, o hazırlamıştı. Yine aynı şekilde çalışıyor. Allah nasip ederse önümüzdeki sene fırtına gibi bir Trabzonspor başlayacak. Bu seneden de umudumuzu kesmedik. 9 hafta var. Çok şey değişir."

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile görüşeceği şeklinde basında çıkan haberlere ilişkin ise, “Hocayla devamlı görüşüyoruz. Takımın hocasıyla haftada ayda 1 ay görüşmüyoruz. Takımın başkanı, hocasıyla belli sürede mi konuşur?" yorumunu yaptı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ