MENÜ

Furkan Aldemir'in ilkleri!

NBA'de aralık ayından bu yana forma giyen milli oyuncumuz Furkan Aldemir, LeBron'lu Cleveland önünde ilklerini yaşadı. Kariyerinde en fazla süre aldığı maçta 11 sayıyla kariyer rekoru kırdı, 10 ribauntla da 1. double-double'nı yaptı.

Furkan Aldemir'in ilkleri!

Basketbolda sezon ortasında Galatasaray Liv Hospital’dan ayrılarak kariyerine NBA’de devam etme kararı alan milli oyuncumuz Furkan Aldemir, ABD Ligi’ndeki ilklerini yaşadı. Furkan Aldemir’in mücadele ettiği Doğu Konferansı 14’üncüsü Philadelphia 76ers, 2. sırada yer alan LeBron James’li Cleveland Cavaliers’a deplasmanda 87-86 kaybetti. Ancak Aldemir’in performansı gözdoldurdu. Aralık ayından bu yana, 33 maçta forma giyen Aldemir, ilk 5’te başladığı Cleveland mücadelesinde ilk kez 27 dakika sahada kaldı, ilk kez 11 sayı üretti ve aldığı 10 ribauntla da ilk double-double’na uzandı.

Ömer Aşık’tan 15 sayı

NBA’deki diğer milli pivotumuz Ömer Aşık da hücumda etkiliydi. Takımı New Orleans Pelicans’ın, sahasında Minnesota Timberwolves’u 110-88 yendiği mücadele 25 dakika sahada kalan Aşık, 15 sayı, 6 ribaunt, bir asist üretti. Enes Kanter’in mücadele ettiği Batı Konferansı 8’incisi Oklahoma City Thunder, 10. sırada yer alan Phoenix Suns’ı 109-97 mağlup etti. Kanter ise 29 dakika 47 saniye görev yaptığı maçı 11 sayı, 9 ribaunt, bir blokla noktaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ