MENÜ

Emenike'ye bir şans daha

Beşiktaş maçı sonrası eleştirilerin hedefinde olan Emenike'ye İsmail Kartal son bir şans verecek.

Emenike'ye bir şans daha

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde Emenike’nin yaşadığı olayın ardından İsmail Kartal’ın Rize’deki golcü tercihi merakla bekleniyor. Sow’un milli takımdan geç dönecek olması ve maçın deplasmanda oynanması nedeniyle Nijeryalı yine formaya yakın...

Emenike (%45)

Nijeryalı futbolcu son haftalarda kaçırdığı goller nedeniyle büyük bir baskı altındaydı. Emenike, Beşiktaş derbisinde yaşadığı olayın etkisinden zar zor kurtuldu.

İsmail Kartal’ın, öğrencisini bir süre yedek bekletmesi bekleniyordu. Ancak Kartal, Çaykur Rizespor karşısında tercihini büyük ihtimalle yine Emenike’den yana kullanacak. Maç deplasmanda, taraftar baskısı yok. Kartal, dış sahada daha etkili olan öğrencisinin Rize karşısında goller bulup, taraftarla arasını düzeltmesini umuyor.

Webo (%35)

Semih Şentürk’ten sonra Fenerbahçe’nin yeni nöbetçi golcüsü olan Pierre Webo, sabırsızlıkla ilk 11’de sahaya çıkacağı günü bekliyor. Eğer maç Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynansaydı, Kamerunlu yıldız büyük bir ihtimalle amacına ulaşacaktı.

Ancak deplasmanda genelde hızlı hücumu tercih eden Fenerbahçe’nin bu sisteminde yavaş kalacağı için Rize’de 11 şansı azaldı. Buna rağmen bu ihtimal tamamen ortadan kalkmış değil. Emenike’nin maç günündeki ruh hali, Webo’nun durumunu belirleyecek.

Sow (%20)

İsmail Kartal’ın Rize’de 1 numaralı golcü tercihinin Moussa Sow olması bekleniyordu. Ancak milli ara nedeniyle işler değişti. Senegalli yıldız, bu akşam Le Havre ile oynanacak hazırlık maçında sahaya çıkacak. Bu nedenle en erken yarın akşam İstanbul’da olması bekleniyor. Sow, sadece iki antrenmanda takımla çalışmış olacak. Yol yorgunluğu da cabası...

İsmail Kartal
, 31 Ocak’taki Karabük maçından önce benzer bir durum yaşayan Sow’u o karşılaşmada 73. dakikada oyuna almıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ