MENÜ

Diego: Topu bana verin yeter

Büyük beklentilerle geldiği Fenerbahçe'de henüz ligde golü bile olmayan Diego Ribas, Beşiktaş derbisinin 2. yarısındaki futbolunu çok beğendi. Alışkın olduğu futbol kültüründen farklı bir sisteme geçmenin sancılarını yaşayan Sambacı, orta sahada topların kendisinde toplanmasını istiyor.

Diego: Topu bana verin yeter

Merkezde şans bulduğu zaman pas alışverişlerinde başarılı olduğunu belirten yetenekli oyuncu, teknik heyete “Önümüzde az maç kaldı. Artık kendimi göstermek istiyorum. Takım futboluna uyum sağlamak kolay değil. Ancak Beşiktaş maçının ikinci yarısında toplar bende buluştu ve tam da benim tarzım olan bir oyun oldu. Kalan haftalarda takımın başarısı için daha çok ter döküp şampiyonlukta katkım olsun istiyorum. Toplar bana gelsin, gerisine karışmayın” talebinde bulundu.

HOCA SICAK BAKMIYOR

Spor Toto Süper Lig’e verilen milli arada çok çalışıp form tutan Sambacı, Raul Meireles’in sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olmasından dolayı Çaykur Rize karşısında alternatifsiz gibi görünürken, teknik direktör İsmail Kartal, Diego’nun bu talebine karşılık vermeyi düşünmüyor. Kalan 9 hafta için hazırladığı alternatifli oyun planlarında risk almak istemeyen İsmail Hoca, 30 yaşındaki oyuncuyu daha ekonomik kullanıp, maksimum verim almayı hedefliyor.

İsmail Kartal, Alex de Souza döneminde oynanan futbola dönmese de önümüzdeki süreçte Diego’yu daha çok topla buluşturmak niyetinde. Bu yüzden Brezilyalı oyuncudan da fedakarlık isteyerek, “Önce fiziksel performansını arttırmalısın. Daha çok koş, önde baskıda etkin ol. Böylece rakiplerin pas bağlantılarını keseceğimiz gibi atağa çıkarken de isabetli pas yüzdemizi arttırırız” telkininde bulundu.

(Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ