MENÜ

Çok yönlü Hakan Çalhanoğlu

Hollanda karşısında son 30 dakika sahada yer alan ve gizli golcü gibi forvete yakın oynayan Hakan Çalhanoğlu'nun bu durumu Leverkusen'deki konumunu anımsattı. Terim, Schmidt'in zaman zaman uyguladığı yöntemi devreye soktu.

Çok yönlü Hakan Çalhanoğlu

EURO 2016 elemelerinde Hollanda maçında 61. dakikada oyuna dahil olan Hakan Çalhanoğlu, ‘sahte 9’ diye tabir edilen bölgede gizli golcü gibi yer alıp, forvete yakın durdu. Yıldız oyuncunun bu durumu Leverkusen’deki konumunu anımsattı.

Teknik direktör Fatih Terim’in özel olarak bu yöntemle oynattığı Hakan, Alman kulübündeki hocası Roger Schmidt tarafından da zaman zaman bu yöne kaydırılıyor.

Uzun süre ay-yıldızlı formaya uzak kalmasına karşın Terim’in izlemekten vazgeçmediği genç futbolcu, en son Stuttgart ile Bundesliga’da oynanan mücadelede bu şekilde süre almıştı. Leverkusen’de bazı Şampiyonlar Ligi maçlarında da oyun içerisinde arkadaşlarıyla pozisyon değişimleri yaşayan 21 yaşındaki futbolcu, milli takım kariyerinde de ilk ipuçlarını verdi.

Yetenekli futbolcunun orta alanda merkezde sadece oyun kurucu olarak değil, kanatlarda da yer alabildiğini iyi bilen Terim ve ekibi, gelecek maçlarda bu şekilde fayda almak istiyor.

Harika jenerasyon

The Guardian’ın yaptığı analizde de benzer bir durum göze çarptı. İngiliz gazetesi, “Hakan Çalhanoğlu, oyun görüşüyle, yeteneğiyle ve başarısıyla A Milli Takımı’nın 2002 Dünya Kupası’nda yakaladığı heyecanı hatırlatıyor. Şık ve golcü bir orta saha... Türkiye’nin aradığı harika jenerasyon Hakan ile başlayabilir” ifadelerini kullandı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ