MENÜ

Fatih Terim: Adil olsun diye Arda'yı oynatmadık!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim basın toplantısı düzenledi. Deneyimli hoca, "Robben'in olmayışı Hollanda için önemli bir kayıptı. Biz de adil olsun diye Arda'yı oynatmadık" diye esprili bir açıklama yaptı.

Fatih Terim: Adil olsun diye Arda'yı oynatmadık!



A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, deplasmanda Lüksemburg ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik patronun ifadelerinden satırbaşları şu şekilde;

'İddiamız devam ediyor'


"İlk yarıda oynadığımız 5 maçı müsibet olarak kabul ediyoruz. Geride bırakmak istiyoruz. Hollanda maçında ancak böyle bir gol yerdik. Biri vuracak, ötekinin kafasına çarpacak. 'Biz bu gruptan çıkacağız' düşüncesi oyuncularımızda hakim. 'Siz merak etmeyin hocam' diyorlar. Oyuncularımızı baskıdan çıkarmamız gerekiyor. Birkaç maç kaderimizi çizemez. Böyle maçlar 10-15 yıllık plânları etkilememeli. Matematiksel olarak iddiamız devam ediyor ama avnataj kaybettiğimiz de bir gerçek. Hollanda oyun içerisinde kendi oyun tarzının dışına çıkmak zorunda kaldı. Oyun içerisinde herkesin A planı, B planı, C planı olmalıdır. Hamle şansımız olsaydı, oyunu 1-1 bitirmezdik. Sakatlık plânlarımızı bozdu."

TFF'den çifte standart!

'Emre ve Volkan...'


"Hakemi çok beğendim. 6 dakikada haklıdır. Kendisini soyunma odasında tebrik ettim. Ben maçtan önce çok rahattım, hiç olmadığım kadar rahattım. Robben'in olmayışı Hollanda için önemli bir kayıptır. Biz de adil olsun diye Arda'yı oynatmadık. Volkan da, Emre de bizim oyuncularımız. Yıllarca hizmet etmiş oyuncularımız. Hem futbolcu, hem de insan olarak bizim için önemli ama milli forma başka bir şey. Belden aşağı söylemleri artık kimse istemiyor. Kimse hak etmiyor bunu."

'Herkes saygı duymak zorunda'


"Benim de gönülden bağlı olduğum bir takım var. Hatta o takım da olmaktan gurur duyduğum bir duygum var. Ama burada olduğum sürece, kırmızı-beyazdan başka bir şey düşünmüyorum. Futbolcularımızı maçlara fiziki,mental ve sosyal olarak maçlara hazırlamak için çok daha fazla dikkatli davranmalıyız. Oyuncularımızı maçlara hazırlarken, bulundukları baskı ortamından çıkarmalıyız. Kulüp yapılarını en üst seviyeye getirmeliyiz. Onların da gönülden bağlı oldukları takımları var. Herkes onlara saygı duymak zorunda. Ben saygı duyuyorum. Burası Milli Takım. Rekabeti seviyeli bir şekilde ve fanatizmden uzak bir şekilde yapmalıyız. Değerlerimize sahip çıkmalıyız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ