MENÜ

Artık her maçımız Play-Off

Hollanda'yı elimizden kaçırmasaydık, EURO 2016'ya ilk 2'den gitmenin hesaplarını yapacaktık. Şimdiyse en gerçekçi hedef; Play-Off'a kalmak. Bunun için de önümüzde, hepsi birbirinden önemli 5 final maçı var. 7 aylık periyotta tüm maçları kazanırsak 3.'lük cebimizde. Hesaplar tutarsa, 'finalin de finali' olarak nitelendireceğimiz karşılaşma, 6 Eylül'de sahamızdaki Hollanda sınavı olacak.

Artık her maçımız Play-Off

A Milli Takımımız, EURO 2016 Elemeleri A Grubu beşinci maçında Hollanda karşısında dramatik bir şekilde 2 puan bıraktı. 5 puanla 4. sırada yer alan Ay-Yıldızlılar, artık telafisi mümkün olmayan bir dönemece girdi. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’nın başı çektiği grupta son 5 maçına çıkacak olan A Milliler’in ilk önemli randevusu, İstanbul’da 3-1 mağlup etmeyi başardığımız Kazakistan’a karşı deplasmanda olacak. 12 Haziran’da oynanacak karşılaşmayı mutlaka kazanması gereken takımımız, hemen ardından 3 Eylül’de elimizden kaçırdığımız Letonya’yı Konya’da konuk edecek. A Grubu’nun iki zayıf ekibinden 6 puan çıkarması şart olan Ay-Yıldızlılar’ın olası bir puan kaybı, Play-Off şansımızı epey zora sokabilir.

Yürek dayanmaz...

A Grubu’nu ilk 2 sırada tamamlayan takımın doğrudan Fransa’da düzenlenecek finalere gidecek. Üçüncü sırada yer alan ekibin ise Play-Off oynayacağını göz önünde bulundurursak, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağımız maçlar tarihi bir önem kazanacak. Letonya ile Kazakistan maçlarından alınacak galibiyetlerle puanını 11’e yükseltme şansı olan A Milliler, son 3 karşılaşmadan da en kötü ihtimalle 7 puan koparması durumunda 10 maç sonunda 18 puana ulaşacak.

Portakal’ı yenmemiz şart

Zirvede yer alan Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’nın elde ettiği puan farkını baz alırsak, gruptaki tek rakibimiz Hollanda. Eğer iki ülke kalan 4 maçını da kazanırsa, Portakallar’la aramızdaki 2 puanlık farkı kapatabilmek adına 6 Eylül’de sahamızda konuk edeceğimiz Hollanda’dan 3 puan kopararak grubu 3. sırada tamamlayabiliriz. Aksi takdirde Avrupa Şampiyonası hayallerimizi başka bir bahara ertelemek zorunda kalmamız işten bile değil.

Mehmet Bulut

***
MİNİ YORUM [ÇAĞRI DAVRAN]

Tam da bize göre!

Dünyada hiçbir ülkenin milli takımı, tarihinde bizim Ay-Yıldızlılar kadar en zor durumlardan mucizevi başarı hikayeleriyle çıkmamıştır. Euro 2016 yolunda da işimiz kolay değil ancak, son Dünya Kupası 3.’sü Hollanda önünde ortaya koyduğumuz akıllı futbol ve yakalanan net fırsatlar, yeni bir umut ışığının doğmasını sağladı. ‘5 finale’ Kazakistan maçını kazanarak başlarsak, üstümüzdeki Çekler, İzlanda ve Hollanda üzerindeki baskı doğal olarak artacak. Tablo ise gayet açık; tüm maçlarını kazan, Play-Off şansını elde et ve imkansız olanı bir kez daha başar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ