MENÜ

Fatih Terim: Onlar gelsin yapsın!

A Milli Takım'ın hocası Fatih Terim, oyuncu tercihlerine yönelik yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Fatih Terim: Onlar gelsin yapsın!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Amsterdam Arena
'da yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Ay-Yıldızlılar'ın tecrübeli teknik patronu, "Bu maç bize son saniyelerde galibiyetin kaçışını anlatıyor. Bizim durumumuzu belirleyen bir maç olmadı. Kazansaydık Türk futbolu kurtulmayacaktı, kaybetsek Türk futbolu batmayacaktı. Taktik düzenlemede çok doğru şeyler yaptık. Benim tarzım değildi belki ama böyle oynamak zorundaydık. Pek şansa inanmam ama şanssızlığımız iki oyuncumuz sakatlandı ve oyundan çıktı. Belki başka değişiklikler yapacaktık. Sonuç itibarıyla Dünya 3.'sü ile oynuyoruz. Çocukların hakları 3 puandı" şeklinde konuştu.

'İlk mesaj Mourinho'dan geldi'

Terim, oyuncu tercihleri hakkında yapılan eleştirilere ilişkin ise "Hayatımda ilk defa Hollanda'yı doldurt boşalt oynarken gördüm. Anlatacak çok şey var. Seyircilerimiz alışık olmadığımız şekilde 1 dakika susmadan destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Onların varlığı önemli. Büyük fırsat teptik. Maçtan sonra ilk mesaj Mourinho'dan geldi, 'Harika oynadınız' dedi. O zaman gelsin eleştirenler bu işi yapsın! Sonuçtan sonra konuşmak çok kolay. Biz artık tecrübeli insanlarız. Bu oynamış öteki oynamış. Fark eder mi?" ifadelerini kullandı.


A Milli Takım'da 2 sakatlık


Türkiye’de oynayacakları maçların hiçbir rakip için kolay geçmeyeceğini, kaybetmeye tahammülleri olmadığına dikkati çeken Terim, bir soru üzerine gruptan çıkma konusunda bir yüzde veremeyeceğini ifade etti. Terim, Türkiye’de kalan maçları İstanbul’da oynamayacaklarını vurgulayarak, "Letonya ve Hollanda maçlarını Konya’da oynayacağız" dedi. Hollanda karşısında bir bütün halinde oynamayı tercih ettiklerine vurgu yapan Terim, şunları kaydetti:

"Neredeyse doldur boşalt dışında pozisyon dahi vermeyen bir takım seyrediyoruz. Sonuç itibariyle bu kadar sorunu olan bir Türk futbolundan, böyle çıkan bir milli takımın, bence takdir görmesi lazım. Hep beraber bunu düzeltirsek çok daha iyi şeyler bizim olacaktır. Oyuncularımız oyunda bir bütünlük sağladılar. Bugün tam bir taktik savaşı gibi oldu. Onlar değiştiriyor biz ona göre duruyoruz. Yenilseydik başka bir şeydi, oynayıp berabere kalınca başka bir şey. Kolay bir şey değil içeride Hollanda’yı, İzlanda’yı yenmek ama biz bunları deneyebiliriz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ