MENÜ

"Demba Ba, herkesi aşağıladı!"

Eski Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse, "Demba Ba etrafındaki herkesi aşağıladı" dedi.

"Demba Ba, herkesi aşağıladı!"

Eski Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse, takımın başındayken kadroya almadığı ve kavgalı ayrıldığı Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba için "Demba Ba etrafındaki herkesi aşağıladı" dedi.

Fransız futbol dergisi France Football'a açıklamalarda bulunan Giresse, Senegal Milli Takımı'nın başındayken Demba Ba'yla yaşadığı sıkıntıyı kendisinin başlatmadığını belirterek, "Demba Ba'yla aramızdaki zıtlık benden kaynaklanmıyor, ortamın yol açtığı bir durumdu. Benim 'kukla' olduğumu söylemiş, kadroya alınmama kararı sanki benden çıkmamış gibi. Ben buna ancak ironiyle bakabilirim. Eğer benim yetkim olsaydı, onu kadroya alacağımı söylemiş. Bu dediği hiç ciddi değil. Bunu demekle Demba Ba, etrafındaki herkesi aşağıladı, takım başkanı ve federasyon da dahil" ifadelerini kullandı.

Demba Ba'yı milli takım kadrosuna almama kararına da açıklık getiren Giresse, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın da Samir Nasri'yi kadroya almadığını ve daha birçok ülkede belli oyuncuların kadroya seçilmediğini hatırlatarak, "Teknik direktörler oyuncuları seçerken grup mantığında düşünür. Bazı şeyler özel hayatın bir parçası ve bunları dışarıyla paylaşmayız" yorumunda bulundu.

Demba Ba, Twitter'daki "dembabafoot" isimli hesabından geçtiğimiz Aralık ayında, Giresse ile ilgili "Kadroya bakınca teknik direktörle değil, bir kuklayla çalıştığımız görülüyor. Çünkü bazı kararları onun vermediği açıkça ortada. Tunus'a yenildiğimiz maçın ardından şaşkın biçimde soyunma odasına geldi ve konuşmasına nereden başlayacağını dahi bilmiyordu" ifadelerini kullanmıştı. Demba Ba, Giresse'den görevi devralan Aliou Cisse tarafından tekrar milli takıma çağrıldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ