MENÜ

Ünal Aysal: Ezik bir kulüptük!

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Genel Kurul'a önemli açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal: Ezik bir kulüptük!

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Genel Kurul'a önemli açıklamalarda bulundu. Aysal'ın açıklamalarından önemli bölümler şu şekilde:

'Markaya yatırım yapılmasını söyledim, şu anda değerimiz ortada'

"Değerli dostlarım uzun bir gündü. Galatasaray'a başkan olma kararı verdiğim gün açıkladığım bazı prensipler vardı. Şeffaflık en önemlisiydi. Bugün bu nedenle bu kadar burada rahat konuşma yapabiliyorsunuz. Galatasaray için gerçek fayda şeffalıktan geçiyor. Marka değerinin üzerine yatırım yapılmasını söyledim. Şu anda değerimiz ortada. Galatasaray için Avrupa'nın 17 büyük takımı arasında diyebiliyoruz. Durduk yere Avrupa'nın 17. büyük takımı olamazsınız. Küçülerek hiçbir kulüp istikbalini bulamaz."

"Hisse senetlerinin değerinin düşmesinin sorumlusu Ünal Aysal ve yönetimi değil. 2010'da alınan şirket birleşmesi kararıdır. Bütün hisse senetleri 3 Temmuz'dan dolayı düştü. Bizim biraz daha fazla düşmesinin sebebi şirket birleşmesidir."

'İşi devraldığımda bir masa ve boş bir kasa vardı'

"Kimse bana servet vermedi. İşi devraldığımda bir masa ve bir boş kasa vardı. Biz risk altındayız, batıyoruz, öldük diye bir şey yok. Bilakis bütün rakamlarda iyileşme var."

'Ezik bir kulüptük'


"Galatasaray başarıya aç ve susamış bir camiaydı 2011'de. Herkes tek şeyi düşünüyordu. O da başarı. Rakiplerimizin arkasında ezik ve başımız yere bakar şekilde duruyorduk. Futbolda 5.lik ve 8.likle geldiniz. Bu bir başarı mı?"

'Transferlerin hepsi teknik direktörlerin tavsiyesi'

"Transferlere ödenen bedeller... En başarılı senemizde 118 milyon dolar ödenmiş. Son sene o paraların toplam bedelin yüzde 25'i ödenmiş. Çünkü yeni yabancı kuralı nedeniyle teknik direktörler ona göre bizden çözüm istemiştir. Transfer ettiğimiz oyuncuların hepsi teknik direktörlerin tavsiyeleri sonucunda geldi."

'Başarılı olmanın bir bedeli vardı'

"Bizim kupalarımızı, başarılarımızı teker teker saymamıza gerek yok. Biz bunun için geldik. Sloganımız "başarı"ydı. Biz başarılı olmak için gelmiştik. Bunların bir bedeli vardı ve bunlar ödendi"

'En büyük hatamız...'

"Biz fikri hür, vicdanı hür olan Tevfik Fikret'in evlatlarıyız. Bu genel kurul bu bilnçte olduğu sürece Galatasaray'a karşı hiç kimsenin gücü ve yaptırımı olmayacaktır. Benden sonra gelecek arkadaşlara da en büyük tavsiyem bildikleri yolda devam etmeleridir. Bizim en büyük hatamız kurallara aşırı derecede güvenmek oldu. Galatasaray terbiyesi bize bunu öğretti."

'Basketbol şubesi şirket olmalıydı'

"Kulübün çıkışı ve bugünkü sorunların çözümü mümkün. Biz bunların çalışmalarını yapmıştık. Ayrılırken sayın başkanımıza da dosya içinde ilettim. Galatasaray'ın Riva'yı falan satmadan yoluna açık bir şekilde yürümesi son derece mümkün. Bu önerilerin biri basketboldu. Basketbol, tüm dünyada artık ciddi ve profesyonel bir branş. Bizim basketbolumuz bir şirket olarak çalışıp kendi imkanlarını yaratacağına bütçesini kulüpten çekiyor. Siz bunu şirket haline getirdiğiniz vakit tüm giderleri karşılaşma imkanınız oluyor. Aylarca çalıştık. Yurtdışına gittik, görüştük ve araştırdık. Basketbol şubesinin Basketbol A.Ş.'nin altında toplanması gerektiğine inandık."

'Bana olan güven kaybolmuştu'

"Bana olan güvenin kaybolmuş olduğunu hissettim. Kulübün geleceğini düşünerek istifa kararı aldım. Hiçbir şeyden korkum yok. O korkum olsaydı 2011'de çok kötü şartlar altında kulübü alıp 3.5 sene sırtımda taşımazdım."

Ünal Aysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oylamaya gitmeyin. İki ayrı ibra yapalım. İki ibrayı ben kabul ediyorum. Benim arkadaşlarım da kabul ediyor. Değerli dostlarım, Allah Galatasaray'a zeval vermesin. Allah boynunuzu aşağı eğdirmesin."

Duygun Yarsuvat kürsüye çıktı

Kürsiye çıkan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat: "Eğer bir kulüp E-Bilet'i uygulamazsa, karşısında 100 bin TL ceza yiyor. Passolig'e biz girmedik. Bu yanlışı önce bir düzeltmek gerek!"

"Bana yapılan en büyük eleştiri şike üzerine.. Ben şike yapmadım, Galatasaray da şike yapmadı. Şike yapanı da savunmadım. Bu kişiler şike yaptı, yapmadı demedim. Sadece yanlış mahkemede yargılandılar dedim. Bunu her zaman söyledim. Ben bunu derslerimde de söylüyorum. Yanlış mahkemelerde yargılandıklarını her zaman söylüyorum. Ben Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki düşmanlığı bitirmeye çalışıyorum. Bunun için gittim Kadıköy'e."

"Ahmet Çakar, Metin Oktay'a hakaret etti diyorlar. Ben o programı izlemiyorum. Zaten o saatte uyuyorum. Gökmen Özdenak benim için "Dansöz gibi kıvırtıyor" demiş. Gökmen bunu dediyse, demek ki benim IQ'um çok yüksektir."

Haberin Devamı
YORUM YAZ