MENÜ

Duygun Yarsuvat'tan Ünal Aysal'a gönderme

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Yıllık Olağan Genel Kurul'da önemli açıklamalar yaptı.

Duygun Yarsuvat'tan Ünal Aysal'a gönderme

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Yıllık Olağan Genel Kurul'da önemli açıklamalar yaptı.

İşte Yarsuvat'ın sözleri:

Ünal Aysal'a gönderme!

"Yapılan bir seçim sonucunda ben ve arkadaşlarıma Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ni yönetme imkanı tanıdınız. O tarihte seçim yaptık çünkü o tarihte yönetimde bulunan arkadaşlarımız sebebini bilmediğimiz bir şekilde bırakıp gitti ve Galatasaray'ın kimsesiz olmadığını, Galatasaray'ın büyük bir camia, büyük bir kulüp olduğunu bildiğimiz için bu göreve talip olduk.

Camiamızın içinde Galatasaray Kulübü'nün başarısız olacağı söylentileri yayıldı. Bunlara kulak vermedik. Bildiğimiz yolda devam edik. Fena da yapmadık esasında. Baştan beri söylemiş olduğumuz gibi bir spor kulübünün en değerli amacı başarılı olmaktır. Biz spor kulübü olarak yarıştığımız her cephede başarı kazandık. Şu anda futbolda Türkiye lideri olarak bulunuyoruz. Voleybolda keza kızlarda Avrupa'da başarımız devam ediyor. Basketbolda 16'ya katıldık. Yüzmede, sutopunda başarılarımız devam ediyor. Unutmayın ki Galatasaray büyük bir kulüp. Galatasaray'ın 2000'e yakın sporcusu var. Galatasaray Kulübü, bütün bu amatör sporları beslemek ve kalkındırmak zorundadır. Çünkü Galatasaray büyük bir kulüptür.

Yalnız unutmayın ki Galatasaray bir anonim şirket gibi yönetilemez. İsim vermek istemiyorum ama kimin nerelere imza attığını biliyorsunuz. Galatasaray'ın yönetimine talip olan kişilerin kendilerine ait bir kulüpmüş gibi çalışmaları lazım. Bunu profesyonel denen kişilere bırakıp ayda bir toplanarak idare edemeyiz. Ben ve arkadaşlarım bir özveri ile bu işi yerine getirmişler ve bu 5 ay içinde Galatasaray Spor Kulübü'nün bu imkanlarla yapılacağı en iyi hale getirmişlerdir."

'İtalyancadan başka bir dil bilmeyen Prandelli...'

"Hedefimiz 4. yıldızdı ve buna da az kaldı. Başlangıçta Prandelli ile beraber devam edelim kararı almıştık. Florya'ya gittiğimizde futbolcularla teknik heyet arasında iletişim eksikliği olduğunu gördük. İtalyancadan başka bir dil konuşamayan biri 4 dil konuşulan bir takımda yalnız kalmıştı. Hamza Hamzaoğlu'nu getirdik ve iyi de yaptık. Sayın Prandelli CAS'a başvurdu ve hakkımızda dava açtı. O Prandelli "Galatasaray'ın Avrupa'da yeri yok. Biz lige bakalım" dedi. Galatasaray'ın kuruluş amacı Avrupa takımlarını yenmektir. Ali Sami Yen bunu söylemişti."

Mecidiyeköy'deki otel projesi

"Galatasaray'ın en kıymetli arasizi Mecidiyeköy'de bulunan alandır. Biz yönetime gelmeden önce bu koru üzerinde bizden önceki yönetimler gerekli çalışmalar yapmışlar. Burada bir iş merkezi kurmayı düşünmüşler. İş merkezi kurmak için de ruhsat alınmış, 9 metre kadar kazılmış fakat öyle bırakılmış. Bir anlaşma bulduk. Bu anlaşmaya göre her yıl bunu işletecek olan kişinin 1 milyon 200 bin Dolar ödeyeceğini de söylenmiş. Biz çok değerli bir yerde bulunan bu arazinin ofis olarak kullanılmasının doğru olup olmadığını düşündük. Buraya otel yapmayı istedik. Kiminle konuşsam otel olarak yapmanın daha karlı olduğunu ve yılda 5 milyon Dolar getirisi olabileceğini söylediler. Bu inşaat için kredi de aldık. Yalnız kredisi bir şarta bağlı. Buradan gelen para sadece bu inşaata bağlı olacak. Yönetim Kurulu'ndan bir arkadaşımız da şahsen kefil oldu. Hangi yönetim gelirse gelsin o arkadaşımızın kefaleti devam edecektir. Bunu eski yönetimler gösteremedi."

'Huzurunuza son kez çıkıyoruz'

"Galatasaray'ın yönetimine gelecek olan arkadaşlarımız kendilerinin her an kontrol altında olduğunu ve kendilerinin her an bir sevgi yumağı ile karşılaşacaklarını bilmeleri gerekmektedir. Biz yalnız değildik. Bizim yanımızda sizler vardınız. Bundan sonra yönetime talip olan arkadaşlarımızın bilmeleri istediğim bir husus var. Zor bir görevdir. Zevkli bir görevdir. Galatasaraylılar, diğer gruplardan farklıdırlar. Çünkü Galatasaray, sadece bir spor kulübü değildir. Galatasaray, üniversitesiyle lisesiyle bir kültürün temsilcisidir. Bugün huzurunuza son olarak çıkıyoruz. Galatasaray'ın mali, idari ve hukuki güvenini Galatasaray'ın sahibi olan sizlere devrediyoruz. Ayrıca burada olduğunuz için sizleri kutluyorum ve hepinize çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ