MENÜ

Burak Yılmaz'dan Wesley Sneijder'e: Moralin sıfır olacak!

­­Kral Burak Yılmaz'dan, takım arkadaşı Wesley Sneijder'e bu akşamki maç öncesi gözdağı...

Burak Yılmaz'dan Wesley Sneijder'e: Moralin sıfır olacak!

Galatasaray’ın ve A Milli Takımımız’ın en büyük silahı Burak Yılmaz, Hollanda maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılılar’daki takım arkadaşı Wesley Sneijder’e bu akşam Ay-Yıldızlı formayla rakip olacak olan Burak, hem yıldız futbolcu hem de Guus Hiddink hakkında konuştu. İşte Aslan’ın Kral golcüsünün açıklamaları: “Hiddink, Sneijder ve fizyoterapistimiz Alphen nedeniyle benim Hollanda ile özel bir bağım var. Sneijder’in asistleriyle gollerimi atıyorum, Alphen sayesinde sakatlıklardan erken kurtuluyorum. Hedefimiz hep birlikte Galatasaray’ı şampiyon yapmak. Sneijder’le son günlerde çok şakalaşıyoruz. Yediklerime dikkat etmem gerektiğini söylüyor ve belki o zaman forma giyemeyeceğini belirtiyor! Hollanda’yı yenersek, ona ne yapacağımı biliyorum. Zaten morali sıfır olacak! Kendisiyle çok iyi bir ilişkimiz var. 2.5 yıldır Galatasaray’da birlikte oynuyoruz ve benim nereye koşacağımı ve nasıl toplar istediğimi çok iyi biliyor. O, benim dostum. Ben sakatlandığımda hemen kendi fizyoterapistini devreye soktu. Özel bir insan.”

‘Hiddink’e minnettarım...’

“Eski Milli Takım hocamız Hiddink, kariyerimin en zor döneminde bana güvendi ve milli takım kapısını tekrar açtı. Ona minnettarım. Ondan çok şey öğrendim. Kendisiyle sıkı bir bağımız var. Bizimle birebir ilgilenir ve konuşurdu. Soğukkanlı olmayı öğretti. Bir maçta 1-0 geriye düşmüştük. Devrede soyunma odası savaş alanı gibiydi. Herkes birbirine bağırıp çağırıp, suçluyordu. Hiddink elinde bir kahve yanıma geldi, bana sakin olmamı, maçı alabileceğimizi söyledi. 2-1 kazandık. Bu onun tecrübesini gösteriyordu.”

‘Galip gelmek istiyoruz’

“A Milli Takım’da iyi sonuçlar alamıyor olabiliriz. Fakat bu formayı giymek gurur verici. Hollanda maçı çok kritik. Taraftarlarımızın desteğiyle kazanmak istiyoruz. Hollanda defansı sıkıntılı ben ise gol atmak istiyorum. Türkiye Ligi, Hollanda’dan daha değerli ve daha fazla para dönüyor. Buna rağmen Hollanda bizden çok daha iyi sonuçlar alabiliyor. Bunun sebebi altyapı. Ajax veya Feyenoord modeli çok iyi çalışıyor. Top kontrolü, şut atma, pas, taktik bunları Hollandalı çocuklar 7 yaşından itibaren öğreniyor. O nedenle Türk çocuklardan çok öndeler.”

‘Ronaldo idolüm değil’

“Çoğunluk idolümün Cristiano Ronaldo olduğunu söylüyor. Bu biraz saçma. Ronaldo ile oyun stillerimiz birbirine benzemiyor. Ama futbolcu olarak ona büyük saygım var. Bir bakıyorsun bir sezonda 30 gol atmış, sonrakine bakıyorsun 40! Bu, beni çok etkiliyor. Şampiyonlar Ligi’nde 2012-13 sezonu benim için çok özeldi. Ronaldo ile de rekabet halindeydim. Bu arenada tam 8 gol atmış ve grup maçlarının en iyi oyuncusu seçilmiştim. Ama daha iyi olabilirim. Bunun için daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum.”

‘3 atarsam, 4 istiyorum’

“Babamın bana verdiği en iyi öğüt, ‘Futbol dünyasında kimseye güvenme’ oldu. Bir de, ‘Sakın kaleci olma’ dedi. Sahaya her çıktığımda kendimi futbola aşık küçük bir çocuk gibi hissediyorum. Futbol oynamak için izin almış bir çocuk gibi. Bir maçta hat-trick yaparsam bir sonraki maçta dört gol atmak için sahaya çıkıyorum. Bu istek ve açlıkla ancak başarılı olabileceğimi biliyorum. Bu bazen sakatlıklardan yeşil sahalara erken dönmememe sebep veriyor. Bu da tabii ki tam olarak profesyonel bir hareket değil. Ama kenarda oturmak beni çıldırtıyor.”

‘Güneş beni forvet yaptı’

“Şenol Güneş, beni forvet pozisyonuna getiren isimdir. Futbol hayatıma forvet olarak başlasaydım, şimdi hanemde çok daha fazla gol olurdu. Trabzon forması giyerken bana, ‘Sen orta sahanın sağında oynayarak bu sezon 20 gol attın, şimdi seni yeni sezonda forvet olarak kullanacağım, umarım o zaman 30 gol atarsın’ demişti. O sezon 33 gol attım ve kariyerimde dönüm noktası oldu. Güneş futbolumun yanı sıra, insan olarak da çok büyük katkılar yaptı. Bana sürekli pozitif düşünmeyi öğretti.”

Mehmet Demircan

NOT: Bu röportaj, FANATİK Gazetesi’nin ESM partnerleri arasında yer alan Hollanda’dan De Telegraaf Gazetesi ve onun muhabiri Mike Verweij’in katkılarıyla yapılmıştır. Bu röportajın aynısı, bugün De Telegraaf’da yayınlanmıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ