MENÜ

Gökhan Töre, "silah" olayını anlattı

Türkiye, 15 Ekim 2013'te, Hollanda maçı sonrası Beşiktaşlı Gökhan Töre ile Leverkusenli Hakan ve Ömer Toprak arasında geçen olayı tartışmaya devam ediyor.

Gökhan Töre, "silah" olayını anlattı

Ve Terim, cumartesi günü oynanacak Hollanda maçı öncesi açıkladığı kadroya Gökhan ile birlikte Hakan ve Ömer’i de çağırırken, Ömer Toprak’ın, “Gökhan olduğu sürece ben milli formayı giymem” diyerek takıma katılmaması olayı bir kez daha gündeme oturttu.

1 yılı aşkın süredir Hakan Çalhanoğlu, babası ve Ömer Toprak otelde yaşanan kavgayı değişik platformlarda anlattı...

Peki ama Gökhan Töre’ye göre olay nasıl yaşanmıştı? Beşiktaşlı futbolcu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e nasıl bir açıklama yapmıştı da, Milli Takım’daki yerini korumuştu?

"BENİ ISRARLA BARA ÇAĞIRDILAR"

İşte Gökhan Töre’nin Fatih Terim’e anlattıkları:

- Hollanda maçını kaybetmiştik. Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak Ortaköy’de Reina Bar’a gitmişler. Moralim bozuktu. Eve gitmiştim. Hakan ve Ömer telefon ederek beni de yanlarında görmek istediklerini, barda locada olduklarını belirttiler. Yorgun olduğumu söyledim ama ısrar ettiler.

- Türkiye ve Almanya’dan iki arkadaşım da yanımdaydı. Israra dayanamadım ve arkadaşlarla beraber Ortaköy’e gittim.

- İçeri girdiğimde şoke oldum. Çünkü Ömer’in yanındaki kişi, önceden problemim olan biriydi. Bu şahıs, kız arkadaşım 15 yaşında iken ona elle tacizde bulunmuştu. O dönem kavga etmiştik. Öyle biriyle aynı masada olmak istemedim.

"UYARDIM AMA ÖMER UMURSAMADI"
Masada Ömer’e mesaj attım. ‘Bu adamın ne işi var burada’ diye. Bana Almanya’dan, misafiri olduğunu söyledi. Onunla aynı yerde olamayacağımı ilettim ama misafiri diye üstelemedim.

- Tüm masanın hesabını istedim. Kız arkadaşımı taciz eden şahıs garsona müdahale ederek, “Benim hesabımı kimse ödeyemez” dedi. Ben de onun hesabını ayırdım.

- Olay arkadaşlarımı da gerdi. Ömer’e neden bu ortamı oluşturduğunu, bu şahsın bir zamanlar kız arkadaşıma elle tacizde bulunduğunu söyledim. Kendince bir şeyler söyledi. Umursamadı. Sinirlendim ama barda olay çıkarmamak için kendimi tuttum.

"GELİN AŞAĞIYA DEDİM, GELMEDİLER"

Hakan ve Ömer Milli Takım’ın kamp yaptığı otele gittiler. Ben eve gittim. Evdeyken Ömer’le mesajlaştım. Yine umursamazdı. Sinirlendim, otellerine gittim.

- Odalarına telefon açtım, lobiye davet ederek konuşacağımı söyledim. ‘Hayır’ dediler. Ben de yedek anahtarı alarak odalarına çıktım.

- Hakan ve Ömer’e kenara çekilmesini söyledim. Tacizci ile konuşmaya başladım. Hakan ve Ömer korkmuşlardı. Kenara çekildiler. O şahısla tartıştık. Hatta itişme kakışma oldu. Bizi ayırdılar.

- Kimsenin ağzına silah dayamadım, kimseye silah göstermedim. Yanımdaki arkadaşımda silah olduğu söyleniyor. Bunu bilmiyorum. Bildiğim şey, ben silah taşımam.

"ASIL SORUN GÖKHAN'IN ARKADAŞIYDI"


Hakan Çalhanoğlu geçtiğimiz yıl olayı Alman ZDF kanalına anlatırken, otelde büyük kavga çıktığını söylemişti. Hakan şöyle konuşmuştu:

“Olay, Ömer’in arkadaşı ile Gökhan Töre’nin eski kız arkadaşı arasında bir mesele. Gökhan, Ömer’in arkadaşının bizimle olduğunu öğrenmiş. Yanında bir adamla odaya geldi. Kapıyı açmadık. Aşağıdan odanın anahtar kartını almış. Sonunda kapıyı açtım. Gökhan ve arkadaşı içeri girdi ve adam ceketinin cebinden tabancayı çıkardı. Ömer’in üzerine yürüdü ve ‘Yat oraya yoksa seni vururum’ dedi. Gökhan ile Ömer’in arkadaşı yumruklaştılar ama silahlı adam bir şey yapmadı.”

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ