MENÜ

Fatih Terim: Emre'nin yaptıklarını onaylamıyorum ama...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dünyanın en iyi takımlarından birine karşı mücadele edeceklerini söyleyerek, “Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kendi futbolumuzu oynayacağız” dedi.

Fatih Terim: Emre'nin yaptıklarını onaylamıyorum ama...



Milli Takım
Futbol Direktörü Fatih Terim ve Caner Erkin, Hollanda maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Önemli maç öncesi Terim, yaşanan Emre, Gökhan ve Ömer olaylarına da açıklık getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçı öncesinde dün Amsterdam Arena’da basın toplantısı düzenledi. Dünyanın en iyi takımlarından birine karşı sahaya çıkacaklarını belirten Terim, “Dünya Kupası’nda kısa süre önce 3. olmuş bir ekipten söz ediyoruz. Ayrıca Hollanda futbolu denen bir olgu var. Robben ciddi bir eksik. Ancak diğer sakat oyuncuları için aynı şeyi söyleyemem. Vlaar filan derseniz olmaz. Hollanda’da büyük oyuncu çok” diye konuştu.

‘Zekice oynamalıyız’

İki takımın da Çek Cumhuriyeti’ne yenildiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, “Ancak en önemli fark, bizim neredeyse 10 tane gol kaçırmamızdı. Biz sadece İzlanda karşısında kötü oynadık. Hollanda maçında oyunun her anında ciddi olmalıyız. Onlara karşı deplasmanda oynamak kolay değil. Ancak biz de her zaman, her yerde oynayabilecek kapasitedeyiz. Ne olursa olsun, savunmaya kapanan, ürkek oynayan bir takım olmayız. Savunmada, hücumda, takım bütünlüğünde çok dikkatli olmalıyız ve zekice davranmalıyız” dedi.

‘Kazanırsak grup değişir’

Fatih Terim, grubun geleceğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Böyle bir huyumuz var. Kaybedeceğimiz bir şey yok. Ayrıca yenilsek de tamam diyecek halimiz yok. Daha 5 maç var. Sert bir grup. Yenilirsek önemli bir kredi kaybederiz ancak beraberlik de yeterli olabilir. Eğer kazanırsak, grubun şeklinin şu ankinden çok daha farklı olacağına inanıyorum.

‘Gökhan Töre krizini doğru yönettik’

Gökhan Töre olayı gibi şeyler maalesef oluyor. Keşke olmasa... Ancak bunun milli takıma, iç dostluğumuza yansımaması için herkes bu krizi doğru bir şekilde yönetti. Özellikle söylemek istediğim şey, Ömer’in de burada olmasını isterdim. Açıkçası niyetimi de belli etmiştim. Artık dünyada her tarafta herkesin böyle bir hakkı var. Ömer de bunu kullanmıştır. Ancak onun bu yaptığının milli takıma yansımaması için herkes doğru hareket etti, aklı selim davrandı. Hakan Çalhanoğlu da zaten iyi bir çocuk. "

"Gökhan kendisi de dedi, 40 defa özür diledi. Şunu bilmenizi isterim. Burada kulüp gözetmeksizin yaptığımız tek şey Ay Yıldız altında birleşmektir. Genç çocukları kazanmaktır. Bunun için gerekli toleransı göstermeye gayret ediyoruz. Çok da uzamadığı için teşekkür ederiz.”

‘Burada kulüp yok’

“Milli takımda iki renk var: Kırmızı ve beyaz. Buraya geldikten sonra başka renk yok. Kulüp fanatizminden uzakta olması gereken bir yer burası. O yüzden biz de hassas, adil davranmaya çalışıyoruz. Ancak kampa girdiğimizden beri Emre ve Gökhan Töre’nin kötü günler geçirdiğini söylemeliyim. "

"Maalesef bu, takım arkadaşlarına da tesir ediyor. Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra sonuç ne olursa olsun taraflardan birinin yıpranacağını biliyordum. Bu yüzden kampı Almanya’ya aldım, haklı da çıktım. Maça kadar bu çocukları doğru hazırlıyor muyuz? Bunu kimse kendine sormuyor. Milli takım kazanmasın ya da kaybetsin diye kalbi çarpanlar şimdi milli takımı tutuyor. Buna hakları yok!”

‘Emre linç edilmemeli’

“Böyle bir basın toplantısında üzücü olan, maçtaki taktiğimizi 11’imizi, nasıl oynayacağımızı konuşmamız gerekirken, Ömer, Hakan ve Emre konusunu soruyoruz. Bu, senin, benim değil, genel hastalığımız. Kimse Emre’nin yaptıklarını tasvip ettiğimi anlamasın. Tam tersine, geldiğinde kabul etmediğim yerleri anlattım. "

"Ancak onun da ailesi, çocuğu, anası, babası var. Yapılan, hedef göstermek doğru değil. Hele hele de milli takım kampında. Emre’yi linç etmemize gerek yok. Hepimiz her hatayı, her safhada yapıyoruz. Sadece oyuncular değil, biz antrenörler, başkanlar yöneticiler... Herkes hata yapıyor. Biraz daha itidalli olalım. Olayı çok başka yerlere vardırıyoruz.”

Volkan ama Babacan!

Fatih Terim, Volkan Demirel’i milli takıma çağırmadı. Bu nedenle herkes, Hollanda karşısında kaleyi kimin koruyacağını merak ediyordu. Terim, bu akşam ilk 11’de Volkan Babacan’ı görevlendirecek.

‘Alnımızın akıyla sınavı vereceğiz’

Fatih Terim ile birlikte basın toplantısına katılan Caner Erkin şunları söyledi: Hollanda’ya puan almak için geldik. İnşallah Hollanda’yı yendiğimizde hem bizim için hem de grup için her şey değişecek. Kaybetmek aklımızdan geçmiyor. Her zamanki gibi iyi bir kamp süreci yaşadık ve maça çok iyi motive olduk. Alnımızın akıyla bu sınavdan çıkacağımıza inanıyorum. Her maçta birlik beraberlik lazım. Fatih hocamızın olduğu yerde de bu eksik olmaz. Biz birbirimize güvendiğimiz sürece yenemeyeceğimiz takım yok.

Haberin Devamı
YORUM YAZ