MENÜ

Ersun Yanal, oyuncu izlemek için yurt dışına gitti

Trabzonspor'un hocası yurt dışına açılıyor. Yanal, listesinde bulunan ya da tavsiye edilen futbolcuları bizzat izleyecek. Milli ara haftasında en az 2 karşılaşma takip edecek olan Yanal, raporunu Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na sunacak.

Ersun Yanal, oyuncu izlemek için yurt dışına gitti

Zirve yarışından kopan ve sezonu en azından 1 Avrupa bileti ile kapatmanın yollarını arayan Trabzonspor’da 2015-2016 hazırlıkları da son sürat devam ediyor. Karadeniz ekibinin hocası Ersun Yanal, tıpkı ilk görev döneminde olduğu gibi yine yollara düştü. Kendi listesinde olan futbolcular ve önerilen isimleri canlı olarak takip etme prensibine sahip Bordo-Mavililer’in hocası, milli takımlar haftasında soluğu yurt dışında aldı.

Her gruptan oyuncu takipte

Yanal’ın hedefinde sadece A milli takımlar düzeyindeki karşılaşmalar yok. Deneyimli çalıştırıcının Almanya-İtalya U21 maçını takip ettiği ardından da Slovenya-San Marino mücadelesine geçtiği öğrenildi. Ersun Yanal’ın rotasında bundan sonra da birçok ülke ve oyuncu olacak.

Çok yıldız kazandırdı

Yeni dönemde yapılacak transferler için Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Ersun Yanal’a çok güveniyor. Bu konuda haksız da değil. Çünkü Yanal daha önceki Trabzonspor deneyiminde transfer ettiği oyunculardan uzun vadeli yararlanmıştı. Kaleci Onur, Colman, Egemen, Cale, Alanzinho ve Ceyhun gibi isimler onun zamanında Bordo- Mavili formayı giymişti.

Öte yandan bu dönemde Avrupa’da oynanacak milli maçları takip edecek deneyimli teknik adamın, daha sonra Trabzon’a döneceği ve çalışmalarda yer alacağı kaydedildi. Yanal’ın bundan sonraki dönemde de fırsat buldukça oyuncu izlemeye devam ederek gelecek sezonun planlaması doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceği aktarıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ