MENÜ

Dünya İzmir'e geliyor

Geleceğin yıldızlarının sahne alacağı U12 İzmir Cup'un tanıtımı dün yapıldı. 5 kıtadan tam 48 takımı ağırlayacak olan Altınordu, büyük bir futbol şölenine ev sahipliği yapacak. Turnuva 4-5 Nisan'da başlayacak, dünya devlerinin minik takımları boy gösterecek.

Dünya İzmir'e geliyor

Altyapıya verdiği önemle Türk futbolunda adeta devrim yaratan Altınordu’nun projelendirdiği “U12 İzmir Cup”, 3-5 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. “Dünya, İzmir’de buluşuyor” sloganıyla düzenlenen uluslararası turnuvaya Altınordu’nun Selçuk- Efes’teki FIFA sertifikalı modern tesisleri ev sahipliği yapacak.

12 yaş kategorisinde dünyanın en önemli kulüplerinin mücadele edeceği İzmir Cup’ta her kıtadan en az bir ekip yer alacak. Altay, Karşıyaka, Göztepe, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kasımpaşa’nın da katılacağı U12 Cup’ta 35’i yabancı 48 ekip boy gösterecek.

İtalya’dan Juventus, İngiltere’den Sheffield, Hollanda’dan Ajax, Vitesse ve Twente, İspanya’dan Athletic Bilbao, Almanya’dan Werder Bremen, Mönchengladbach, 1860 Münih, Portekiz’den Porto gibi dünyaca ünlü takımların maçları nefesleri kesecek.

Mehmet Özkan: Geleceğe ışık yak!

Altınordu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 3-5 Nisan’da 12 Yaş Altı futbol takımlarının katılımıyla Altınordu Selçuk-Efes Tesisleri’nde düzenlenecek “U12 İzmir Cup”ın tanıtım toplantısı yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Bu sene 48 takımla bu organizasyonu düzenleyeceğiz. Gelecek sene 14 Yaş Altı Turnuvası da düzenlemek istiyoruz. Türk futbolunun üretken yapıya geçmesi için bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. Geleceğe ışık yakıyoruz” dedi.

MİNİ YORUM

Canı gönülden desteklenmeli

İzmir’i özlemişiz gerçekten. Mehmet Seyit Özkan bizleri her sene turnuvalara çağırıp bu özlemimizi gideriyor. Altınordu Kulübü, 48 takım arasında geçecek U-12 turnuvasının lansmanı için çok güzel bir organizasyona imza atmış. Basın toplantısı gerçekten sıradışıydı, sonrasında ise tesisleri gezdik ve gelecek hafta başlayacak bu turnuva hakkında çok güzel izlenimler elde ettik.

Katılımın üst düzeyde ve çoşkulu olması da bu hamlenin çok uzun soluklu olacağını gösteriyor. Bir altyapı aşığı olan Mehmet Özkan, çocuklarla bir baba şefkatiyle ilgileniyor ve onları sadece futbolcu değil iyi bir birey sloganıyla yetiştiriyor. Bizlere de düşen böyle bir insanı, böyle bir projeyi canı gönülden desteklemek...

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ