MENÜ

Beşiktaş'ta gündem yine Ertuğrul Karanlık

Tomas Sivok, Almanya'da bir doktora muayene olmak istediğini bildirdi, yönetim de kabul etti. Bu doktorun, Çek oyuncunun dizinden bıçak altına yatması tavsiyesinde bulunması, Ertuğrul Karanlık'ın ameliyatsız tedavi önerisini dinleyen yönetime kaybedilen zaman nedeniyle büyük pişmanlık yaşattı.

Beşiktaş'ta gündem yine Ertuğrul Karanlık

Club Brugge ve Fenerbahçe maçlarından beklenmedik sonuçlarla ayrılan ve bu konuda büyük hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Slaven Bilic çareyi aylardır formasından uzak olan Tomas Sivok’ta buldu.

Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık ile Çek stoper arasında yaşanan tedavi ve teşhis problemleri nedeniyle bu oyuncudan aylardır yararlanamayan siyah-beyazlı yönetimin pişmanlık duyduğu ortaya çıktı. Karanlık’ın ameliyatsız tedavi önerisini kabul etmeyen ve ülkesindeki doktorunun ameliyat teklifini dikkate alan Sivok, bu tavrı nedeniyle Beşiktaş ile ipleri koparma noktasına getirmişti.

Sivok daha önce Ertuğrul Karanlık’ı dinlemeyerek, kendi doktorunun önerisiyle ameliyat olmuş ancak uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Bu durumu dikkate alan siyah-beyazlı yönetim de son krizde ameliyatsız tedavi için ısrar eden Karanlık’ı dinlemişti.

‘İlk yarıda ameliyat olsaydı’


Ancak Beşiktaş Yönetimi, Tomas Sivok’un son olarak gündeme getirdiği başka doktor teklifini kabul etti. Almanya’da bir başka doktora muayene olan Sivok, Çek Cumhuriyeti’ndeki kendi doktorunun teşhisinin doğrulandığını kulübe bildirdi. Bu gelişme üzerine siyah-beyazlı yöneticilerin, “Keşke fazla zaman kaybetmeden Sivok’a inansaydık. Sezonun ilk yarısında ameliyat olsaydı belki de son dönemdeki 4-5 maçta forma giyebilirdi. Böylesine tecrübeli bir oyuncudan yararlanamadık” yorumunu yaptıkları ifade edildi.

Bu arada bir süre önce takımla çalışmalara başlayan Sivok’un dizinde önceki ameliyattan kalan parça nedeniyle zaman zaman ödem oluştuğu öğrenildi. Slaven Bilic’in, ligde kalan 9 maçta tecrübeli futbolcudan mümkün olduğu kadar faydalanmayı düşündüğü aktarıldı.

Fernandes’de aynısı olmuştu


Tomas Sivok krizinin adeta kopyası geçen sezon Manuel Fernandes’de yaşanmıştı. Portekizli futbolcu ülkesindeki doktorların ameliyat önerisi üzerine bıçak altına yatmak istediğini yönetime bildirirken, Ertuğrul Karanlık bu fikre karşı çıkmıştı. Dizinde kıkırdak sorunu bulunan Fernandes bu nedenle sezonun son haftalarında şans bulamazken daha sonra kadro dışı bırakılmıştı.

Son maçı 9 Kasım’da

Beşiktaş’a 2008-2009 sezonunda Udinese’den transfer olan Tomas Sivok tam 7 yıldır siyah-beyazlı formayı giyiyor. Çek stoper bu sezon 8’i Süper Lig’de, 4’ü UEFA Avrupa Ligi’nde olmak üzere 12 resmi karşılaşmada görev yaptı. Sivok son olarak 9 Kasım’da Beşiktaş’ın, Başakşehir’i 2-1 yendiği lig maçında 90 dakika sahada kalmıştı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ