MENÜ

Yasin Öztekin: 4. yıldıza kenetlendik

Sarı-Kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin, GSTV'de Galatasaray muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Yasin Öztekin: 4. yıldıza kenetlendik

GSTV ’de, Galatasaray muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Yasin Öztekin, “Hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte dördüncü yıldıza kenetlendik. Sneijder bana, idolüm Ronaldo ’nun ön ismi olan, ‘Cristiano’ diye sesleniyor. O, attığı paslarla hayatımı değiştirdi ” dedi.

İşte Yasin Öztekin'in açıklamalarından detaylar;

Hedefin ne?

Dortmund ’da oynadığım için mutluyum, hayatıma katkıları oldu. Orada oynamaya devam etmek elbette isterdim ama olmadı. Jurgen Klopp ile bunun sebeplerini konuşmak da isterdim. Ama burada oynamayı da küçükken Galatasaraylı olduğum için hayal ediyordum. Başarılı olmak, kupalar kazanmak için buraya geldim.

Bu noktaya nasıl geldin? Karabük süreci?

Cesare Prandelli zamanında yeterince şans bulamadım. Sağ bekte oynadım, antrenmanlarda orada denedi beni. Bana inanmadı, güvenmedi. Benim için karşılıklı güven çok önemli. İyi çalıştım ama olmadı. Hamza Hoca benim neler yapabileceğimi bildiğini söyledi ve elimden geleni yapmamı istedi. Ben de motive oldum. Antrenmanlarda ve maçlarda elimden gelenin en iyisini yaptım, şimdi bu noktayız.

Sneijder ile ilişkisi ve Ronaldo benzetmesi?

İki üç haftadır sürekli söylüyorum, Sneijder birlikte oynadığım en iyi 10 numara. Dortmund ’da Kagawa ve Rosicky gibi oyuncularla da oynadım. Sneijder çok faydalı bir oyuncu. Herkesle iletişim halinde, bana da yapmam gerekenleri söylüyor. Öğütler veriyor. Bana ‘Cristiano’ dediğinde hoşuma gidiyor, çünkü Ronaldo benim idolüm. Sneijder ile beraber burada oynadığım için mutluyum, ilerleyen yıllarda da böyle devam etmek isterim.

Sneijder ile özel çalışma?

Sneijder ile birbirine yardımcı olan iki oyuncuyuz. Koşular yapıyorum, bunu görüyor. Takımda koşu yapan oyuncuya o pasları en iyi atan futbolcu. Antrenmanlarda ve maçlardan önce konuşuyoruz. Attığı pasların hayatımı değiştirdiğini söyleyebilirim.

Dördüncü yıldız?

Baştan beri dördüncü yıldızı takmak için emek veriyoruz. Bunu başarmak çok çok önemli. Fenerbahçe ve Beşiktaş rakiplerimiz. Dokuz maç kaldı. İyi başlamasak da inancımızı kaybetmedik ve artık daha fazla inanıyoruz. Hocalarımız ve arkadaşlarımızla hep birlikte kenetlendik. Sonunda dördüncü yıldızı takacağız.

Başakşehir maçı?

Her teknik adamın oyun anlayışı var, hocanın beni oyundan alması hata değildi. Belki oyuna ısınmıştım ama hoca bir karar verdi. Kırılmamalıyız. Sonuçta Hamza Hoca bana destek oldu ve yanımda durmasaydı olmasaydı burada olmayabilirdim. Hocaya kırılmadım ya da kızmadım. Ben çıktıktan sonra da sahada 11 kişiydik, ama kazanamadık. Olmadı.

Kasımpaşa maçı?

O maçta mutlaka üç puanı almak istiyorduk. İlk yarıda ürettiğimiz pozisyonlar da vardı. Savunmada basit hatalar yaptık ama maçı çevireceğimizi biliyorduk. Hocamız da buna bizi inandırdı. Sahaya çıkmadan önce toplandık ve konuştuk. Hızlı bir gol atsak maçı çevirebileceğimizi biliyorduk. Bunu konuştuk ve başardık. Sonunda da maçı çevirdik.

Veysel ’e yapılan eleştiriler?

Veysel bence elinden gelenin en iyisini yaptı. Eleştirileri bizi sevmeyenler yapmış olabilir. O kendi oyununu oynamaya çalıştı. Kendisi için en iyisini yaptığını düşündüm. Karşımızda kim olursa olsun yaptığımız paslara, attığımız deparlara karşı koyamayabilirdi.

Veysel ’in kanadını kullandınız, bunu konuştunuz mu?

Önceki haftalarda oynadığım süreçte hücumların büyük kısmını sol taraftan yapıyorduk. Sneijder da o kanadı kullanmayı seviyor. Maç içinde bir şey konuşmadık. Her iki kanadı da kullandık.

Kadıköy ’de kaçan pozisyon?

Kadıköy ’de ilk defa derbi oynadım ve üstümde bunun heyecanı vardı. Sonradan girmek her zaman zor olabilir. O pozisyonu yakaladığımda çok çabaladım ve top önüme düştü. Zamanım yoktu, birden topa vurdum. Bir daha aynı pozisyonu yakalarsam daha büyük tecrübeyle değerlendirmek isterim. Pozisyonu 2-3 gün boyunca izledim.

Kadıköy ’de kazanamama?

Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız maçta bence iyi bir futbol sergiledik. Burak iyi bir pozisyon buldu, değerlendirse daha farklı bir sonuç olabilirdi. Önceki senelerde televizyonda da izliyordum, takımın üstünde bir şanssızlık vardı. Son maçta iyi oynadık, şansları değerlendirseydik kazanabilirdik ama olmadı.

Asistler, goller, oyun düzeni?

Kanat oyuncusu olduğum için asist yapmak zorundayım. Önceki yıllarda da asistler yapıyordum. Bu sene de Sneijder beni oyuna çok iyi katıyor. O bana pasları verdikçe daha rahat asist üretebiliyorum. İlk yarıda daha çok oynasaydım belki 14 asistin de üstüne çıkabilirdim. Son üç haftada gol pozisyonlarındaysa şanssızlıklar yaşadım. Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında bunları yaşadım. Gol sayım kanat oyuncusu için az ama önümüzdeki dokuz haftada bu noktada da kendimi geliştirmek isterim. Her oyuncu gibi ben de gol atmayı çok istiyorum, daha faydalı olmak için de daha çok gol atmalıyım. Antrenmanlarda iyi çalışıyorum, fırsatlar geldikçe de devam etmek istiyorum.

Antrenman?

Her zaman daha iyisi için çalışmalıyız. Ben de ekstra çalışmalar yapıyorum. Umarım bunun karşılığını ilerleyen haftalarda alırım.

Milli takıma çağrılma mevzusu?

Her futbolcu gibi milli takıma gitme hayalim var. Galatasaray ’a gelip büyük takımda kendimi göstereceğimi biliyordum. Çağrılmayı bekliyorum ama bu Fatih Hoca ’nın kararı. Ben iyi oynadığım sürece çağırmasını bekliyorum. Belki bu sefer olmadı ama gelecekte olabilir. Milli takıma Hollanda maçında başarılar diliyorum.

Oynamadığın süreç?

Buraya gelmek için çok emek harcadım, çok çalıştım. İşimin zor olduğunu biliyordum. Dünyanın en iyi kulüplerinden birine geliyor, geniş ve kaliteli bir kadronun parçası oluyorsun. Oynamayan futbolcu tabi ki üzülür. En büyük destekçim her zaman ailem ve eşim oldu. Burada eşim ve oğlumla birlikte yaşıyorum. Kendime güvendiğim için hiçbir zaman pes etmedim. Başarının geleceğini biliyordum. Eşim en büyük destekçim.

Çalıştığı hocalar?

Türkiye ’ye ilk geldiğimde Fuat Çapa ile çalışmıştım. Onun bana inanması ve güvenmesi benim için çok önemliydi. 15 sene Dortmund ’da oynadıktan sonra takım ve ülke değiştirmek sıkıntılı bir süreçti. Bana inandı, güvendi, destek oldu. Trabzon ’daysa bir senede dört teknik adam değişti. Herkesten kendime bir şeyler katmaya çalıştım. Şenol Güneş bana özelikle yardımcı çok yardımcı oldu. Onun döneminde daha çok oynadım.

Sneijder ’a mesaj yollar mısın?

Sneijder milli takım kadrosu açıklanmadan önce bana milli takıma gidip gitmeyeceğimi de sormuştu. Onunla karşılıklı oynamak isterdim. Maçta giyeceği formayı da istedim, çünkü gerçekten çok büyük bir oyuncu. Umarım ilerleyen senelerde bu olur.

Hamza hoca sonrası?

Türkiye ’ye geldiğimde tecrübesizdim. Ama şimdi 28 yaşındayım ve kariyerimdeki en iyi günlerim bunlar diyebilirim. Hamza Hoca daha ilk antrenmanda yapabileceklerimi bildiğini, sol açıkta oynayacağımı söyledi. En büyük faydayı ondan gördüm, ilk konuşmamızda her şeyin iyiye gideceğini hissettim. O çok iyi bir insan, herkese eşit mesafede. Kim iyi çalışırsa formayı ona veriyor. Ben de onu dinledim ve elimden geleni yaptım. Kesinlikle Türkiye ’nin en iyi hocalarından biri. Hem kişiliği, hem de oyun anlayışıyla böyle. Bana verdiği destek için çok teşekkür ediyorum.

Eleştiriler? Şimdi sahiplenmeye başladılar? Transfer süreci.

Scout ekibinden Emre Utkucan ’la konuştum ve beni istediklerini söyledi. Prandelli de beni istedi, yöneticiler de aynı şekilde. Ünal Aysal ile görüştüm. Onların da istekleriyle buraya geldim. İyi bir başlangıç yapamadım. Çalıştım ama hoca bana bir türlü güvenmedi, istediğim gibi oynayamadım. Verilen paranın karşılığının beklenmesi de normal. Pes etsem, devre arasında giderdim. Ama çıkış yakalayacağıma inanıyordum. Özel antrenmanlar yaptım ve karşılığını aldım. Hiçbir zaman pes etmedim ve sonunda baºarılı oldum.

Geliştirmen gerekenler?

Her oyuncunun iyi ve kötü yanları var. Dünyada her ºeyi iyi yapan oyuncu yoktur. Savunmada daha iyi işler yapabilirim. Takım halinde de daha iyi olabiliriz. Ama savunmada iyi oynamak için devamlılık şart. İkili mücadeleleri kazanmak için daha fit olmak gerek. Kafa vuruşları ve son vuruşlarımı da geliºtirebilirim.

Takımın en çok koşanı oldun?

Kanat oyuncusu olduğu için ileri geri koşular yapmam lazım. Bu her zaman için kolay değil ama önceki senelerde de sahada çok koşuyordum. Önümüzdeki haftalarda da 90 dakika oynarsam koşu mesafesinde zirveye çıkabilirim.

Takım içi arkadaşlık?

Hamit Ağabey ’i Almanya’dan tanıyordum. Ben küçükken Wattenscheid ’da oynuyordu. Selçuk Ağabey, Hakan Ağabey, hepsi kişilik sahibi insanlar. Zor zamanlarda da benimle konuşuyorlardı, şimdi de aynı şekilde. Herkesi pozitif yönde etkiliyorlar. Herkese teşekkür ediyorum. Biz bir aile olup, koşup mücadele etmesek lider olamazdık. Sürekli beraberiz. Sadece oyuncular değil, masörler, doktorlar, teknik heyet … Hepimiz birlikte bir aileyiz. Bu da lider olmamızın sebebi.

Puan farkı olmamasına rağmen Galatasaray favori değil algısı vardı? Lig ne zaman biter?

İlk yarıda istediğimiz sonuçları alamadık. O yüzden Fenerbahçe ve Beşiktaş önde görülüyordu. Ama biz büyük takımız ve sonuca inanıyorduk. Hamza Hoca ’nın gelişiyle antrenmanlar daha neşeli ve iyi gitmeye başladı. Bence şimdi en iyi futbolu biz oynuyoruz ve favoriyiz. Zaman zaman hatalar yapıyoruz ama bunları geliştirmek istiyoruz. Maç maç düşünüyoruz, bence kalan dokuz maçı kazanmak için gücümüz ve yeteneğimiz var. İyi oynarsak bunu yapabiliriz.

Melo?

Melo ’yu önceden de tanıyordum. Ona hayran olduğumu söyleyebilirim. Sahada bir duruşu var ve bu rakip için bir sorun. Kişiliği, oyun anlayışı ve agresif oluşu bize olumlu yansıyor. Hamit Ağabey belki zaman zaman istediği kadar oynayamadı ama şu an gerçekten iyi durumda. Bence kişiliği ve futboluyla dünyanın sayılı oyuncularından. Milli takıma da seçildi. Çok iyi çalışıyor. Her zaman başarılı olmasını isterim.

Galatasaraylı Yasin olmak?

Başka takımlar ve Galatasaray ’da oynamak arasındaki fark; gece ve gündüz gibi. Dortmund ’da da her maça 80.000 kişi geliyor ama Galatasaray taraftarının önünde oynamak çok başka bir şey. Taraftar bizi her maçta destekliyor, umarım son dokuz maçta da aynı şekilde olur. Nereye gidersem gideyim ilgi görüyorum.

Gençlere mesaj?

Kendine inanıp güvendikten sonra her şeyi başarabilirsin. Asla pes etmemelisin. Bir şeyi çok isterseniz onu elde edersiniz. Genç oyuncular asla pes etmemeli. İnanç içinizde olduğu zaman her şeyi başarabilirsiniz. 1-2 maçla efsane olmak zor. Sürekli olarak üstüne koymak zorundasınız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ