MENÜ

Terry: Futbolculara çay getirirdim

İngiltere ve Chelsea'nin efsane oyuncu John Terry, İngiliz basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Terry: Futbolculara çay getirirdim

İşte Terry'nin İngiliz basınına verdiği röportaj;

Chelsea'ye ilk geldiğimde futbolcu bile değildim. Sadece adaylardan biriydim. Futbolcular için yapamayacağım hiçbir şey yoktu. Çay ve kahvelerini onlar istemeden yapardım. Hatta onlar antrenman yaparken kaptan tuvaletlere oturup ısınmasını sağlardım.

Takımda Kaptan Wise dışında Kevin Hitchcock, Jody Morris ve Michael Dubbery gibi futbolcular bana çok iyi muamele gösteriyorlardı. Bu beni Chelsea'ye bağlayan en büyük unsurdu.

Fakat benim için orta saha generali Dennis Wise'ın yeri çok büyüktür. Soyunma odasında bir kaptan gibi değil bir dost, arkadaş gibi davranırdı hepimize

DENNİC WİSE'IN AYAKKABILARINI TEMİZLERDİM
Ayakkabılarına çok önem verirdi ve ben temizlerdim. Bu nedenle bana gol attığı maçlardan sonra 25 Pound verirdi. 25 pound benim yarım haftalığımdı.

Normalde hocanın gelip bağırıp çağırarak maçı kazanmak istediğini duyarsınız başka kulüplerde.

Son derece sakin girer soyunma odasına. 'Beni dinleyin golü erken bulup maçı kazanacağız' der. Chelsea kulübünde ilk yarıyı yenik bitirdiğimiz pek fazla değil fakat sözleri hep aklımda.

Başka hocalar da aynı şeyi söylediler daha önce çalıştığım. Mourinho'nun sözleri kalbinden gelir. Karşısındakine güven hissini verir.

BAŞKA BİR ÖRNEK

İlk yarıda 2 veya 3 golle öndeyiz. Hepimiz rahat bir şekilde soyunma odasına girdiğimizde bağırıp çağıran bir Mourinho olur karşımızda. Bu da nerden çıktı derken odayı terkeder ve maçı 5-0 kazanırız. Nedeni basit. 3-0'dan sonra futbolcu durur nasıl olsa 3-1 3-2 kazanırız havasına girer.

PSG MAÇINDAN SONRA UYUYAMADIM

Eve gittim gözüme uyku girmedi. Zaten uyusaydım kendimden şüphe ederdim sanki hiç aldırmıyormuşum gibi olurdu.

Mourinho her futbolcusundan hergün her dakika en iyisini yapmalarını ister.

GİDEN FUTBOLCULARA BİR BAKIN

Mata-Luiz takımdan ayrıldı.

Mourinho muhakkak birşey görmüştür. Ya istediklerini alamadı ya da onlar vermek istemedi. Mourinho Radikal kararlar alan bir hocadır. Futbolcusunun ne zaman sahada durduğunu farkeder derhal ikazda bulunur. Her maçı ayrı ayrı düşünür hepsinde değişik duygular içinde olur. Ben çalıştığım hiçbir hocada böyle bir his, duygu görmedim.


John Terry bunları Sun gazetesinden Rob Beasley'ye anlattı. Bu akşam da Chelsea Pitch Ownwer gecesinde seyircilerle paylaşacak.

Chelsea kulübünde 21. senesinde büyük kaptana içtenliğinden dolayı teşekkür etmek gerekiyor.

2013 yazıydı. Kulüpte kalıp kalmayacağım belli değildi. Rafael Benitez geçici olarak takımın başındaydı. Ne zaman oynatacağı belli değildi aslında kendi de bilmiyordu beni ne zaman oynatacağını. Kalsaydı ilk olarak beni göndereceğini biliyordum.

ARDINDAN MOURİNHO'NUN GELECEĞİNİ ÖĞRENDİM

Ve beklediğim telefon geldi. Mourinho beni aradı ve nasıl beni ikna edeceğini değişik cümlelerle öyle bir anlattı ki bugün hala aklımda.

SENİ BİRÇOK KİŞİ SİLMİŞ BEN SENİ KAPTANIM OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM

Takımın kaptanısın herkese örnek olup yanımda olmanı istiyorum

O telefondan sonra 14 yaşında geldiğim Chelsea'de benim işin yeni bir sayfa açıldı. Ona Büyük antrenör derken haksız mıyım ? Her futbolcuyu değişik şekilde motive eder. Dünyada hiçbir antrenör Mourinho'dan daha fazla futbolcusundan verim alamaz. Konuşacağı kelimeleri futbolcudan futbolcuya göre değiştirir ve güvenlerini kazanır.

O ÖZEL BİR HOCA

Futbolcularına kalitesini antrenmanda, maçta, transferde hissettirir ve onların güvenini kazanır.

Edip Adanır

Haberin Devamı
YORUM YAZ