MENÜ

Olympiakos 86 - 75 Anadolu Efes

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Top 16 turu maçında rakibi Olympiakos'a 86-75 mağlup oldu.

Olympiakos 86 - 75 Anadolu Efes

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu’ndaki 12. maçında deplasmanda Yunan ekibi Olympiakos’a 86-75 yenildi. Bu sonuçla Anadolu Efes grupta 7. yenilgisini alırken, 9. galibiyetini elde eden Olympiakos, 2 maç kala çeyrek finali garantiledi.

Yunan ekibi, sakatlığı nedeniyle 3 önemli oyuncusu Vassilis Spanoulis, Brent Patway ve Kostas Sloukas’ı Lacivert-Beyazlılar karşısında oynatamadı. Ev sahibi ekip, Printezis’in son saniye 3 sayılık basketiyle 7-0’lık seri yapıp, ilk periyodu 17-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte başa baş giden mücadelenin sonunda son dakikaya 35-32 önde giren Anadolu Efes, Printezis ile Dunston’un sayılarını önleyemeyince, soyunma odasına 35-35 eşitlikle gidildi.

Hücumda yaşanan bocalama...

Mücadelenin üçüncü periyodu oldukça çekişmeli geçerken, dış atışlarda daha etkili bir performans ortaya koyan Anadolu Efes, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Lacivert-Beyazlılar, son periyoda 57- 53 önde girdi. Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyreğin 2. dakikasını 62-59 üstün geçen Anadolu Efes’in hücumda yaşadığı bocalama, oyun üstünlüğünü Olympiakos’un almasına neden oldu.

Olympiakos, farkı 9 sayıya (80-71) çıkardı. Bu periyotta 33 sayı yiyen Lacivert-Beyazlı ekibin kalan süredeki çabası farkın azalması için yeterli olmadı ve Olympiakos müsabakayı 11 sayı farkla, 86-75 kazandı.

Dusan İvkovic’e plaket

Daha önce Olympiakos’ta farklı dönemlerde çalışan ve 2 Avrupa şampiyonluğu kazanan Anadolu Efes Coach’u Dusan İvkovic’e, dünkü karşılaşma öncesi Yunan ekibi tarafından plaket verildi.

Neyse Laboral da yenildi

Efes’in başa başa götürdüğü maçta Olympiakos’a yenilmesi üzüntü yaratırken, 4.’lük için çekiştiği Laboral’ın, Milano’ya mağlup olması yüzleri güldürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ