MENÜ

Kongre yok kavga var!

Eski Başkan Sadri Şener'in yönetimi hedef alarak, “Başkan bir an önce kongre kararı almalı. Yoksa kayyum gelecek. O zaman kulüpten polis eşliğinde çıkarılacaklar” demesi ses getirdi. O açıklamaya Başkan Hacıosmanoğlu'nun yetkili avukatı Fuat Göktaş ise şu yanıtı verdi: Sadri Bey, hukukçularına danışsa böyle bir hata yapmazdı. Prosedür ve itiraz yolu açık, kayyum imkansız.

Kongre yok kavga var!

Yargıtay’ın Trabzonspor’un 2013’teki kongresine dair verdiği ‘iptal onama kararı’ beraberinde yepyeni bir hukuki süreci getirirken, düne, eski başkanlardan Sadri Şener’in yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Yargıtay kararından sonra görevi bırakması gerektiğine işaret eden Şener, “Aksi halde kayyum gelir. Kayyum gelirse de yöneticiler polis nezaretinde dışarı çıkarılır. Ben, Hacıosmanoğlu’nun yerinde olsaydım çoktan seçim kararı alırdım. Bir an önce gitsinler ve gelecek olanlar da bu işi toparlamaya çalışsın” diyerek Hacıosmanoğlu’nu kongreye davet etti. Transferler konusunda da bazı eleştiriler getiren Şener, bu işlerin tamamen kendi döneminde de çalıştığı teknik direktör Ersun Yanal’a bırakılması gerektiğini belirtip, sorunun hocadan değil, yönetim tarzından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

‘Uzatma çabamız yok’

Özellikle kayyum konusuna yanıt gecikmedi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun konuyla ilgili yetkili kıldığı avukat Fuat Göktaş, Şener’in hatalarına dikkat çekti. Göktaş özetle şunları söyledi: “Sadri Bey sanırım konuları karıştırıyor. Keşke hukukçularına danışıp öyle bir açıklama yapsaydı. Çünkü buradaki prosedür belli. Yargıtay’ın kararı yerel mahkemeye daha yeni ulaştı. Oradan bana postalanacak, 8 gün içinde de hukuk genel kuruluna başvuracağız. Burada kimsenin anlamadığı bir nokta var; yönetimimiz, başkanımız 2.5 yıllığına genel kurulun iradesiyle seçildi. Amaç, kongreyi 2-3 ay uzatma çabası değil. Biz burada karar düzeltme bekliyoruz. Çünkü Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu değil başkası da kazansaydı, o da 2.5 yıllığına seçilmiş olacaktı. Gelelim kayyuma. Bu mümkün değil! Çünkü devam eden süreç var. Kayyum ancak hukuk genel kurulu da iptali onaylar ve Trabzonspor Yönetimi 45 gün içinde kongre kararı almazsa mümkün.”

‘En uygun ay Mayıs’

Trabzonspor’da Yargıtay’ın seçimli genel kurul ile ilgili olarak verdiği onama kararı gündemde ön plana çıkarken, Bordo-Mavili kulübün eski yöneticilerinden ve muhtemel başkan adaylarından Celil Hekimoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu, “Yönetimdeki arkadaşlarımız, bir süre daha o koltuklarda oturma adına süreyi uzatabilecek uygun yasal yollara başvurmayı düşünüyorlarsa hata yapıyorlar. Mayıs ayı en uygun zaman, bu ayda kongre yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ