MENÜ

Hollanda maçı öncesi 1 numaralı endişe!

A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi Ay-Yıldızlı kadroda yer alan kalecilerin uluslararası deneyimlerinin yok denecek kadar az olması endişe yaratıyor.

Hollanda maçı öncesi 1 numaralı endişe!

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2016 Elemeleri Hollanda ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesi Aday kadroda yer alan kalecilerle ilgili önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor.

Milliler'in kaderini belirleyecek olan Hollanda maçı öncesi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadrodaki kaleci tercihleri endişeye neden oldu.

Ay Yıldızlılar'ın Hollanda maçı kadrosunda yer alan kaleciler; Başakşehir'den Volkan Babacan, Fenerbahçe'den Mert Günok ve Bursaspor'dan Harun Tekin.

Fenerbahçeli Volkan Demirel'in Milli Takıma çağrılmaması farklı bir polemik konusu olarak gündeme gelse de zorlu mücadelede kaleyi koruması muhtemel 3 kalecimizin de göze batan en önemli eksiği tecrübesizlik.

KALECİLERİMİZİN MİLLİ TAKIM TECRÜBESİ YOK!


Hollanda gibi üst düzey oyunculardan kurulu bir takıma karşı vereceğimiz bu kritik sınav öncesi kadroda yer alan kalecilerimizin uluslararası deneyimlerinin yok denecek kadar az olması tedirginlik yaratıyor.

Portakallar karşısında kaleyi koruması beklenen 3 kalecimizin toplamda 10 kez bile Milli formayı giymemiş olması şüphesiz bu karşılaşmadaki en büyük handikapımız olacak.

Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, 2 resmi ve 2 hazırlık olmak üzere toplam 4 maçta Ay-Yıldızlı forma giydi.

Milli formayla resmi maça çıkmayan Fenerbahçeli Mert Günok ise 5 hazırlık maçında kaleyi korudu.

Bursasporlu Harun Tekin ise ne bir resmi maçta ne de bir hazırlık maçında A Milli Futbol Takımı kalecisi olarak görev yapmadı.

Kadroya dahil edilmeyen Volkan Demirel ise Ay-Yıldızlı formayı toplam 63 kez sırtına geçirdi. Tecrübeli filebekçisi bu karşılaşmalarda kalesinde 71 gol gördü.

Fanatik.com.tr Özel / Umut Tufan


Haberin Devamı
YORUM YAZ